Bose uusimad kodukinod

Bose austajad teavad, et võimas helielamus ei sõltu kõlari suurusest – seda tõestavad taas äsja Red Doti disainiauhinnaga pärjatud Lifestyle 650 ja tema noorem vend Lifestyle 600. Loomulikult ei kuulu kumbki maailma esimeste 5.1 kodukinode sekka – neid müüakse ammu igas tehnikakaupluses. Kuid oma insenerilahenduste ja suutlikkuse poolest osutusid mõlemad heaks näiteks sellest, et suuruse järgi ei tasu otsustada ka kodukino puhul. Lisaks on Lifestyle’i viimased mudelid põhjalike disainiuuendustega, nagu bassikõlari monoliitsest klaasist lakke vaatav külg, mis muudavad nende moodsasse interjööri sobitamise äärmiselt lihtsaks.

Uus Lifestyle 650 on Bose 5.1 kodukino-
süsteemidest kõige võimekam. Lifestyle 650 on varustatud SoundTouchi tehnoloogiaga, mis võimaldab üle wifivõrgu striimida muusikat otse internetist, kuulata laule nuti-
seadmest, Spotifyst, Deezerist või internetiraadiost. Seadmeid saab kodukinoga ühendada ka Bluetoothi ja loendamatute sisendite kaudu. Bose kodukino südameks on ressiiver, mis saab suurepäraselt hakkama erinevate video- ja heliformaatidega, toimides ladusa vahemehena teleri ja meelelahutusallika vahel ning suutes konverteerida pilti 4K-kvaliteedini. Süsteemi ülesseadmine ja häälestamine ei nõua tehnilist haridust, sest kalibreerimislahendus ADAPTiQ sätib heli paika vastavalt ruumi suurusele, kujule ja sisustusele.

Lifestyle 650 kodukinosüsteemi kõige võimsamad üllatajad on uued kõlarid OmniJewel, mis kannavad eneses kompanii looja ideed sellest, kuidas heli tegelikult inimese kõrva jõuab – peegeldudes ka seintelt ja mööblilt. Seepärast ei paiskagi kompaktsed (4,67 x 14,66 x 4,67 cm) kõlarid helilaineid otse kuulaja suunas, vaid 360 kraadi raadiuses ümber oma telje. Tulemuseks on senikogematu helielamus, mida võib võrrelda hetkega, mil kuulsid esimest korda elus 5.1 kõlarisüsteemi. Elegantse välimusega harjatud alumiiniumist OmniJeweli kõlarid koos legendaarse bassikõlariga Acoustimass 300 kasvatavad heli samasuguse sügavuseni nagu päris kinos. Omadustelt sama võimeka Lifestyle 600 heli eest kannavad hoolt end juba turul tõestanud kõlarid Jewel Cube.

Kodukinoelamus vaid ühest kõlarist

Ruumilise heli väiksemasse elu-, magamis- või lastetuppa viimiseks piisab kõlarist SoundTouch 300 Soundbar. Muidugi pole tegu lihtsalt ühe kõlariga, vaid kompaktsesse korpusesse peidetud viimase detailini läbi mõeldud helisüsteemiga, mis pakub palju rikkalikumat heli ja paremat bassi kui ükski teine sama suur soundbar. Seadme iga kuupsentimeeter on täis tehnoloogiaid, mis tänu ruumipeegeldustele toovad sinuni heli ka suundadest, kus kõlareid pole. SoundTouch 300 on palju tõsisem pill kui tavaline täiendus telerile, sest läbi selle võid kuulata muusikat telefonist või tahvelarvutist, üle Bluetoothi või wifi, ilma et helikandja peaks käeulatuses olema. Tänu SoundTouchi tehnoloogiale võid soundbar’i liita kogu maja katvasse ühtsesse Bose kõlarite süsteemi. Piltlikult öeldes tähendab see seda, et kui Taukar laulab elutoas, saad vabalt liikuda maja teise otsa, kaotamata oma lemmiklaulust ainsatki fraasi. Kui “pauku” tundub olevat vähe, võid soundbar’iga ühendada bassikõlari Acoustimass 300, mis muudab madalad helid tajutavaks ka läbi särgi. Ja kui ruumilisusest vajaka jääb, aitavad süsteemiga ühilduvad tagakõlarid Virtually Invisible 300.

Kõrv otsustab kõik

Kõige tähtsamaks peab Bose oma toodete puhul mitte üksikasjalikku tehniliste näitajate tulevärki – need pole leitavad ühegi toote passist –, vaid seda, kuidas konkreetne seade sulle sobib. Seepärast on parim viis endale meelepärase kodukino või kõrva-
klapipaari leidmiseks seda enne edasimüüjate juures kuulata. Kõiki Bose kodukinotooteid saab peagi oma kõrvaga mõõta Eesti suurima valikuga Bose kaupluses (Endla 16, Tallinn), mis avab uksed juba veebruaris.

Jaga
Kommentaarid