Mulgid on uhke rahvas, kes väärtustavad traditsioone ja ei salga maha enda päritolu. Löövad hoopis rinna ette ja on uhked enda juurte üle. Seda on ka Lauri, kes koos abikaasa Pillega mõni aeg tagasi Mulgimaale Kõvakülla naasis, kus koos otsustati panna alus Mulgi Pruulikojale.

Aastaid oli piirkonnas toodetud Karksi õlut, mille tootmine aga aastaid tagasi lõpetati ja Karksi õlu, mis praegu poelettidelt otsa vaatab, on toodetud mujal. Kuna Lauril olid olemas teadmised, kuidas õlu valmima peaks ja ka ettekujutus, kuidas see maitsta võiks, siis otsustatigi, et proovitakse kätt just õlletootmises, et kohalikel inimestel oleks võimalus juua enda kodukandis toodetud kesvamärjukest. Aasta hiljem valmis esimene toode, mis rahva poolt heaks kiideti.

Praeguseks on Mulgi Pruulikoja tootevalik kasvanud viie erineva õlleni, milleks on Tulihänd, Libahunt, Karjapoiss, Metsapiiga ja Vägilane. Nagu nimedki ütlevad, siis elus hoitakse Mulgimaa pärandit ja legende, mida uus põlvkond unustama kipub.

Lisaks valmis suveks vaarikaõlu, mis jaanipäevaks kindlasti ka pudelisse jõuab ja mida maitseelamuste otsijad peagi nautida võivad. Eelneval aastal, kui seda üritustel vaadiõllena on pakutud, on see roosa tooniga õlu saanud vägagi positiivset tagasisidet. Tundus loogiline see pudelisse panna, et ka teised seda hinnata võiksid.

Neile, kes tahaksid aga tunnetada tõelise Mulgimaa olemust, on võimalus õlletegu ka kulisside tagant näha. Soovi korral saab osaleda pruulikoja tuuril ning avatud on ka retrostiilis ruum, kus päevaks enda argimured unustada ja hinnata eemalolekut linnakärast.
Tänapäeva kiire elutempo juures on raske end ka puhkuse ajal välja lülitada, kuid olla keset seda loodust, mida Lõuna-Viljandimaa pakub, võib olla hetk, mida aastaid heldimusega meenutada. Orud, jõed, lummav loodus – kõik see on osa elamusest, mis suurlinnast tulijaid enda embusesse võtab.

Kes on olnud pruulikojas õlletootmise juures, see teab, et kogu õllevaliku juures on kasutatud kõigest nelja komponenti: humalat, odralinnaseid, pärmi ja vett. Ja vesi on sealkandis eriti hea. Kes tahab, võib selles ka selle suve laatadel veenduda, kuhu Mulgi Pruulikoda enda õllekäruga jõuda püüab. Seal, kus kogunevad inimesed, seal võib leida ka selle mulgi ettevõtte parimat toodangut, mille eest nad asjatundjatelt ja asjaarmastajatelt kiitust saanud on, mis on omakorda andnud neile kinnitust, et tehakse õiget asja.

Kuigi eesmärk on see, et õlut toodetakse just kohalikele Mulgimaa inimestele, siis on enam kui oodatud toredad inimesed ka väljastpoolt. Kui sa ei oota õlles suuri maitseplahvatusi, vaid eelistad, et see oleks maheda maitsega ning kergesti joodav, siis meeldib sulle kindlasti soojal suvepäeval ka Mulgi Pruulikoja valik.