Koos Venemaa MM-iga tõuseb Mehhiko suurvõistlustel käimise arv juba 16 peale. Enamat on suutnud ainult sellised gigandid nagu Brasiilia, Saksamaa, Itaalia ja Argentina. Kui nimetatud on kõik mitmekordsed maailmameistrid, siis Mehhiko on parimal juhul jõudnud kahel korral veerandfinaali. Nende saavutusteni on küünditud 1970. ja 1986. aasta kodustel turniiridel.

Nii ongi mehhiklased lõiganud loorbereid nende jaoks pigem nõrgas Põhja- ja Kesk-Ameerika valiksarjas, kuid maailmameistrivõistlustel suurriikidega kokku minnes kipub jõud enne otsustavaid vaatusi otsa saama.

Eelmiste MM-idega võrreldav stsenaarium on võimalik ka sel korral. F-alagrupis mängitakse Saksamaa, Rootsi ja Lõuna-Koreaga. Lootused edasipääsuks on täiesti olemas. Tasub meenutada, et kuuel viimasel MM-il on suudetudki grupist edasi murda.

Valiksarjast purjetati küll edukalt läbi, kuid laiemale üldsusele on endiselt küsimuseks, kuidas ei suuda 123 miljoni elanikuga jalgpallihull riik toota sarnases suurusjärgus tippmängijaid nagu nendest tunduvalt väiksemad Lõuna-Ameerika riigid. Nii ei oleks üllatav ka mehhiklaste kojusõit alagrupiturniiri järel.

Palliplatsil loodetakse ikka kogenud väravavahile Guillermo Ochoale (Liege Standard), poolkaitsjast kaptenile Andrés Guardadole (Real Betis) ja endisele Manchester Unitedi ründeässale Javier Hernandezele (nüüd West Ham United).

Mehhiko

 

Osaleb MM-il 16. korda

MM-i veerandfinalist 1970. ja 1986. aastal

Peatreener: Juan Carlos Osorio

Kas teadsid, et … Mehhiko on Saksamaa ja Brasiilia kõrval ainus koondis, kes jõudnud alates 1994. aasta MM-ist alati alagrupist edasi. Samas on Mehhiko seejärel alati kaheksandikfinaalis kaotanud.

Jaga
Kommentaarid