Uut välisust tasub proovida kohe

JELD-WENi välisuste kasuks räägib pikk tootmiskogemus rohkem kui 22 riigis ja valik, mis arvestab erinevate kasutuskohtade nõudeid ning mis mitte vähemtähtis, eestimaist sisekujundust. Kuigi tali on alles mägede taga, on just praegu paras aeg tegeleda vana välisukse väljavahetamisega. Esiteks ei külmu kodus keegi, kuni ukseauk tühi, ja teiseks on suve suured palavad möödas ning ukse vahetamise töö tegemiseks parajalt mõnus temperatuur.

Miks ust vahetada? Põhjuseid jagub nii ilu kui ka praktilise poole peal. Kindlasti juba sellepärast, et uus uks peab paremini sooja. Disaini poole pealt aitab õnnestumisele kaasa seesama mobiilirakendus, mis võimaldab proovida mitmeid erinevaid uksi ja valida hiljem nende hulgast välja fassaadiga kõige paremini sobiva, et rõhutada maja eksterjööri eripärasid või varjata puudujääke, tõmmates tähelepanu julgelt valitud uksele.

Erinevad uksed erinevatele nõudmistele

Pea- ja tagauks ei pruugi alati täpselt ühesugused olla, kuid tervikliku mulje saavutamiseks võiksid vähemalt sama majakülje välisuksed olla valitud ühest seeriast. Seejuures võib peauks olla mõnevõrra teise kujundusega, näiteks aknaga, samas kui majandusruumi ukseks on mõni tagasihoidlikumasamast seeriast. Klaasiga välisuks on lisaks kaunile disainile kindlasti praktiline – see muudab esiku valgusküllasemaks ning seega ka visuaalselt avaramaks. Kellele on aga oluline, et naaber isegi ukseklaasist sisse ei piiluks, võib kaaluda muster- või satiinklaasi kasutamist – nii jõuab valgus õuest tuppa, kuid uudishimulik silm jääb kindlalt ukse taha. Siiski kehtib kodule uue visiitkaardi valimisel üks raudne rusikareegel. Eesti kliimas peaks välisukse ees olema vähemalt 10 sentimeetri laiune varikatus, mis takistab sademete otsest langemist uksele. Toonivaliku puhul võiks võimalusel lähtuda ilmakaartest. Lõunapoolsel küljel kuumeneb tume uks liigselt ja suur temperatuuri kõikumine võib kahjustada ka kõige korralikumalt valitud materjale.

Ukse valik peaks sõltuma selle kasutuskohast – kas otsitakse ust maja peasissekäigule, tagaaeda või mõnele siseruumile. Näiteks vannitoa uks võiks olla niiskuskindlam, magamistoal heliisolatsiooniga, tehniliste ruumide jaoks tuletõkkeklassiga.

Lae tasuta eestikeelne rakendus JELD-WEN Door Designer oma telefoni Google Playst või Appstore’ist! Kogu info kvaliteetsete uste kohta leiad leheküljelt jeld-wen.ee

Uus uks kodule vaid kolme sammuga

1. Pildista telefoniga ukseava

2. Ava foto JELD-WEN Door Designer

3. Vali parim uks ja lähim müüja

Jaga
Kommentaarid