Varuosamüügis kasutatakse samuti põhiliselt tehase varuosakatalooge ning tänu suurele laoseisule on Forssist saanud ka varuosade edasimüüja teistele remonditöökodadele.

Oma töökodades kasutatakse automarkidele spetsiifilisi tööriistu ja rakiseid, mis ühest küljest kiirendavad ja lihtsustavad tööd ning teisalt annavad kvaliteetsema tulemuse soodsama hinnaga. Tööaja arvestuses lähtutakse tehase antud normaegadest, mille sisse mahutakse just tänu spetsiaalsetele tööriistadele.

Forssi juhatuse liige Jüri Sõerd nendib, et kliendid hindavad väga kõrgelt nende põhjalikkust hinnapakkumiste tegemises. „26-aastane kogemus annab oskuse olla kõigis nüanssides väga täpne ja läbipaistev ning teha reaalsete hindadega pakkumisi. Meie klient saab alati kaasa kõik diagnostikalehed ja soovitused, milliste detailide väljavahetamisele ta võiks mõelda. Kuna autode puhul on sageli nii, et ühe kuluosa vahetus kaasneb teisega, on meie töö püüda klientidele tehtud soovitusi põhjendada.”

Forssi Tallinna esindus on asunud asutamisest peale samas kohas: Mooni tänav 30. Lisaks on nüüd esindus Rae vallas Peetri külas ning hiljuti avas Forss teeninduse ka Tartu esinduses. Kõik esindused on rajatud põhimõttel, et peale autoremonditöökoja oleks samas majas korraliku nomenklatuuriga ladu ning kauplus.

26-aastane kogemus annab oskuse olla kõigis nüanssides väga täpne ja läbipaistev ning teha reaalsete hindadega pakkumisi.

Klientidele pakutakse kohvi ja ajaviiteks värskeid ajalehti sirvida, Mooni tänava esinduse õdusas terrassiga kohvikus saab lisaks kehakinnitust. Nime sai ettevõte muide sellest, et asutajad olid aktiivsed autosportlased, kes tegelesid Volkswageni mootorite forsseerimisega oma ringrajasõidu tarbeks. Praegu küll enam forsseerimisega ei tegeleta, kuid mootorisport on endiselt hinnatud – Forssi ligi 80 töötajast üle 20 on tegelenud või tegeleb praeguseni kahe- ja neljarattalistel võistlemisega, kas siis profiklassis või rahvarallidel.

Samuti toetab ettevõte erinevaid spordi- ja mootorispordivõistluseid. Näiteks on ka Eesti ainsa driftivõistlustel osaleva tagaveoliseks ehitatud Audi teinud Forssi töötaja.

Taset aitavad hoida pidevad investeeringud. Heino Karikoski sõnul on ettevõtte eesmärk olnud alati pakkuda ainult sellist teenust, nagu omanikud ka ise tahaksid ühelt töökojalt saada. See aga nõuab pidevaid investeeringuid, sest remonditöökojad peavad olema sisustatud kõige moodsama seadmepargiga ning töö peab käima soliidses ja korrektses keskkonnas. Muide, asendusauto asemel pakutakse klientidele laenuks jalgratast ning see on osutunud väga populaarseks.

„Meie eelis ametlike margiesinduste ees on võimalus olla paindlikumad. Peale originaalvaruosade saame pakkuda näiteks vanemate autode omanikele võrreldava kvaliteediga, aga taskukohasema hinnaga detaile,” lisab Jüri Sõerd.

Viimasel viiel aastal on aina enam Forssi üles leidnud ka Soome kliendid, kelle masinate osakaal moodustab suviti umbes kümnendiku kogu ettevõtte remonditavast autopargist. Sõerdi sõnul püütakse alati leida lahendusi, mis oleksid kliendile just praegu ja siin kõige sobivamad. „Ja kui juhtubki mõni aps, siis meie kohus on olla aus ja seda tunnistada. Ausus on oluline nii suhtlemisel klientide, partnerite ja teiste autoesindustega kui ka meie enda töökollektiivis.” Forssi töötajate staaž on keskmiselt kümme aastat, kuid lisaks juhatusele on veel selliseid töötajad, kes on ettevõttes olnud peaaegu algusest peale ehk juba 26 aastat.

Iga-aastastel suvepäevadel peetakse meeles staažikamaid töötajaid, kellele kingitakse töötatud aja järgi reisibüroo kinkekaart, et võimaldada mõnusat puhkust intensiivsete tööpäevade vahele.

100% Eesti kapitalil põhinev Forss OÜ kuulub Eesti inimestele, kes on kõik algusest peale aktiivselt ettevõtte juhtimisega tegelemas.

Forss OÜ

Asutatud aastal 1991.
Remont ja hooldus sõidukitele: Volkswagen, Audi, Škoda, Seat.
Laias valikus autovaruosi sõidukitele: Volkswagen, Audi, Škoda, BMW, Opel ja Seat.
2015. aastal avas uksed autoremonditöökoda Peetri alevikus Allika teel.
2016. aasta sügisel lisandus Tartu esinduskauplusele autoremonditöökoda aadressil Aardla 23c.
2011. aastal, kui Forss sai 20-aastaseks, olid ettevõtte 60 töötajast 21 tehnikaspordi taustaga.
Praegu töötab ettevõttes 79 professionaali.
Forssi Mooni tänava esinduse töökoda teenindab keskmiselt 40 autot tööpäevas.
Jaga
Kommentaarid