Seni on Saksamaa MM-finaalturniiril osalenud 18 korda. MM-tiitel on võidetud neljal juhul. Nelja parema sekka on murtud 13 korda ja vähemalt veerandfinaali on pääsetud 17 juhul. Ehk pilk ajalukku tõestab, et koht kaheksa parema seas peaks olema ka sel korral sakslastele garanteeritud.

Tiitlikaitsjad sõidavadki seekordsele finaalturniirile ühe suurema soosikuna. Neist paremaks loetakse ehk ainult Brasiilia võimalusi. Sakslastega samaväärseks hinnatakse Hispaania lootusi.

F-alagrupi mängud Mehhiko, Rootsi ja Lõuna-Koreaga peaksid Saksamaale olema lihtsalt vormistamise küsimus ning tegelik turniir algab nende jaoks tõenäoliselt pihta alles play-off’ist.

Mängijate valiku osas on sakslased vahepealse nelja aastaga saanud ehk isegi tugevamaks. Koondise selgroog tuleb jätkuvalt Müncheni Bayernist – kaitses hoiavad korda majas Jérôme Boateng, Mats Hummels ja Joshua Kimmich ning rünnakul ohustab vastaste väravat Thomas Müller.

Jätkuvalt püsib lootus, et MM-iks tõuseb korralikku mänguvormi vigastusega hädas olnud koondise kapten Manuel Neuer. Kui Bayerni puurilukk ei peaks vajalikku taset saavutama, siis haarab tema koha tõenäoliselt FC Barcelona esiväravavaht Marc-André ter Stegen.

Koondise suurimaks staariks on Madridi Reali 28-aastane poolkaitsja Toni Kroos, kes on koos Hummelsiga ka tiimi liidriks. Noortest meestest peaksid võimaluse saama Leroy Sane (Manchester City) ja Timo Werner (RB Leipzig). Lisaks loodetakse, et nüüd saabub ka Dortmundi Borussia ässa Marco Reusi kord. Kahest viimasest suurturniirist jäi 28-aastane mängumees vigastuse tõttu kõrvale.

Saksamaa

Osaleb MM-il 19. korda

Maailmameister 1954., 1974., 1990., 2014. aastal

Hõbemedalid 1966., 1982., 1986., 2002. aastal

Pronksmedalid 1934., 1970., 2006., 2010. aastal

Peatreener: Joachim Löw

Kas teadsid, et … alates 1954. aasta MM-ist on Saksamaa jõudnud alati kaheksa parema sekka.

Jaga
Kommentaarid