Levinud on sõnakõlks, et eestlase lemmikelukoht on kesklinnas, mere ääres, paksu metsa sees. Hea on tõdeda, et selliseid arendusprojekte Tallinnas tõepoolest leidub. Kui mõelda parkidele, terviseradadele ja promenaadidele ning samas kesklinna lähedusele, võiks vaadata Kadrioru või Kalamaja poole. Neis piirkondades on mitmeid arendusprojekte, mille tulevasel elanikul on võimalik koduuksest väljudes mõne minutiga terviseradadele või mere äärde jõuda.

Milline on arendusprojekti kontseptsioon?

Kinnisvaraarendajad panevad üldiselt paika arendusprojekti sihtrühma ja disainivad toote ümber selle. Arendusprojektidega tutvudes soovitan jälgida, millised korterid üldse pakkumisel on. Näiteks arendusprojekti puhul, kus on palju ühe- ja kahetoalisi kortereid, võib eeldada, et sihtrühmaks on pigem üüriinvestorid või nooremad inimesed. Kui ülekaalus on kolme- ja neljatoalised korterid, siis on kindlasti tegu perekesksema kontseptsiooniga.

Vähem oluline ei ole ka parkimiskorraldus. Kuigi maa-alune parkimiskoht maksab rohkem kui väliparkimine, tagab see piirkonnas jalakäijate turvalisuse ja võimaldab maapealse ruumi projekteerida peresõbralikult. Üldiselt tähendab see autoteedest eemal paiknevat mänguväljakut ja hubaseid vaba aja veetmise kohti.

Veel tuleks tähelepanu pöörata korteri ja kogu hoone heale helikindlusele, mis tagab nii laste kui ka täiskasvanute hea une ja meelerahu.

Millele korteris tähelepanu pöörata?

Peale tubade arvu tutvu tubade pindalaga. Tihti võib tubade arvu poolest sobiv korter olla väga hea lõpphinnaga, aga kui magamistuppa ei taha lai voodi ära mahtuda, ei pruugi see teie ootustele vastata. Hea ülevaate tubade suurusest annab näidiskorterite külastamine. Seal on võimalik näha, kui palju mööblit sellise pindalaga tuppa mahub ja kui palju ruumi liikumiseks jääb.

Tähelepanu tasub pöörata garderoobidele ja kappidele planeeritud ruumile. Iga lapsevanem teab, et lapsega käib kaasas väga palju asju. Kui korteris puudub mahuka garderoobi ehitamise võimalus ja magamistubadesse pole kappidele piisavalt ruumi arvestatud, tasuks turul edasi vaadata.

Muidugi saab uusarendustes osta korteri juurde panipaiga, aga kogemustele tuginedes saan öelda, et panipaik ei asenda korteris olevaid kappe. Panipaik on esmajoones mõeldud autorehvide, talvevarustuse ja jalgrataste hoidmiseks. Lisaks tuleb arvesse võtta, et panipaiga maksumus lisatakse korteri hinnale.

Veel üks väga oluline aspekt uue kodu valikul on vannitubade ja WC-de arv korteris. Neljaliikmelisel perekonnal tasuks otsida korter, kus on kaks
WC-d/vannituba.

Õnneks võib tõdeda, et aasta-aastalt arvestavad kinnisvaraarendajad selliste asjadega rohkem ja pakutavate korterite kasutajamugavus läheb aina paremaks.

Allikas: Urmas Uibomäe, Metro Capitali turundusjuht

Jaga
Kommentaarid