Westminster Mansion House, endine liberaaldemokraatide peakorter, on esmakordselt jõudnud Londoni kinnisvaraturule ja seda müüakse ühepereelamuna. 18. sajandil ehitatud hoone pakub lummavaid vaateid Big Benile, parlamendihoonele ja Westminster Abbeyle. Majas on seitse magamistuba, lift, spaaruumid ja 10meetrine bassein. Luksusliku elamise eest tuleb kukrut kergendada 36 miljoni euro võrra.

Ajaloohuvilistele pakub kindlasti huvi ihaldatud postiaadressiga kinnisvaraobjekt Londonis Belgravias. Chester Square 73 oli endise peaministri Margaret Thatcheri koduks 1991. aastast kuni surmani. Lummava valge fassaadiga majas on kuus magamistuba, lift ja garaaž. Majas on säilinud mitu peaministri ajast jäänud detaili, näiteks kuulikindel esiuks ja purunemiskindlad aknad. Elutoas on Louis XVI aegne kamin ja samast ajastust parkettpõrand. Maja on müügis 28 miljoni euroga.

Chelseas asuv eriline uus ehitis Ashberg House on nime saanud 101karaadise Vene teemandi järgi. Ashberg House on viie magamistoaga maja, kus domineerib klaas, mis annab majale rohkelt avarust. Elamu silmapaistvamad detailid on suursugune käsitsi valmistatud lühter ja tunnustatud skulptori Richard Wilsoni loodud 13meetrine bassein. Kõik materjalid on hoolikalt valitud, mööbel pärineb Austriast, metall ja puit Lähis-Idast ning klaas ja kristall Tšehhist. Maja on müügis 28 miljoni euro eest.

Neid, kes eelistavad korteri mugavust majale, rõõmustab kindlasti see Thamesi lõunakaldal asuv katusekorter. 550ruutmeetrise korteri juurde kuulub privaatne 185ruutmeetrine jõevaatega katuseterrass, mis on ühtlasi Londoni suurim. Boffi kujundatud korteris on kuus magamistuba ning Miele ja Gaggenau tehnikaga ruumikas köök. Korteris on kabinet, söögituba, mis mahutab 10 külalist, ning elutuba, kust pääseb treppi mööda terrassile. Korter on müügis 25 miljoni euroga.

Hampsteadis asuv The Huxley on Bishops Avenue arenduse lummav kroonijuveel. Hästi turvatud alal asuvas häärberis on neli korrust, lift, ujumisbassein, baar, kinosaal, kaks veinikeldrit ja kaheksa magamistuba. Häärberi parim osa on lähedal asuv Highgate’i golfiklubi, mis teeb The Huxleyst tulihingelise golfari unistuste maja. Maja on müügis 21 miljoni euroga.

Samas piirkonnas, prestiižse Bishops Avenue vahetus läheduses on müügil suurepärane valvatud alaga maja Fairways. Üüratus 1500ruutmeetrises villas on kaheksa magamistuba koos vannitubadega, mängude tuba, kinosaal, ujumisbassein, saunakompleks, teenijate toad ja garaaž neljale autole. Kinnistul on suurepärane aed põlispuude, hoolitsetud muru ja vesiroositiigiga. Kinnistul on ka eraldi maja, mida saab kasutada külaliste majutamiseks, kui peamajas peaks kitsaks jääma. Fairwaysi hind on 20 miljonit eurot.

Kes soovib igapäevaselt nautida pealinna siluetti ja Thamesi jõe vaateid, sel sobiks ideaalselt osta korter jõe lõunakaldale Towerisse. Hinnad jäävad vahemiku 20 miljonit kuni 26 miljonit eurot olenevalt sellest, kas korter ostetakse karbina või lastakse kujundada sisekujundaja Dara Huangil. Maja on 41korruseline. Kolm viimast korrust on mõeldud penthouse’ideks. Ostja saab valida, kas soovib läbi kahe korruse või ühel tasapinnal laiuvat luksuslikku korterit.

Dubai

Emirates Hills on Dubai versioon kuulsast Beverly Hillsist, kuid mõistagi märksa luksuslikum ja eksklusiivsem. See äärmiselt eksklusiivne ja privaatne piirkond on täis pikitud villa mõõtu maju, millest enamik asub maailmakuulsa Montgomerie golfiväljaku ääres. Lopsaka roheluse ja sätendavate veesilmadega piirkond on justkui oaas keset kõrbe.

Siin asub ka Dubai kalleimaks kinnistuks peetav kolmel hektaril laiuv uhke häärber. Maja on maitsekalt sisustatud, kõrgete lagedega ning moodsaimate heli- ja turvaseadmetega. Majas on kaheksa magamistuba nende juurde kuuluvate vannitubadega, elutuba, söögituba, kinotuba, eraldi toad koduabilistele ja autojuhile, kolm soojenduse ja jahutusega basseini, millest üks on infinity-bassein, arvukalt garderoobe, veinikelder ja palju muud, milleta Emirates Hillsis elu ette ei kujutaks.

Oaasi eest tuleb maksta üsna kopsakas summa: 27 miljonit eurot.

Dubai ihaldatuim aadress asub maailma suurimal palmikujulisel tehissaarel. Palmi 17 oksal asuvad väärikad villad vaadetega Pärsia lahele, Dubai sadamapiirkonnale ja kuulsale hotellile Atlantis. Saare kalleim villa, eraranna ja basseiniga 1300ruutmeetrine maja on müügis 25 miljoni euroga.

New York

New Yorgi kalleim penthouse on Woolworth Buildingis. Penthouse laiub seitsmel korrusel ja selle juurde kuulub privaatne 30ruutmeetrine observatoorium. Penthouse’i elamiskõlblikuks kõpitsemine võttis aega ja raha. Muinsuskaitseametilt tuli taotleda luba lisaakende ehitamiseks, peale selle tuli fassaadil välja vahetada 3500 terrakotatellist. Korter on müügis 89 miljoni euroga.

The Atelier’ 45. korrusel on suurepärase pakkumisega müügis üheksa korterit. Korteriga ei tule kaasa mitte ainult köögimööbel, vaid ka miljonidollarine jaht (viieks aastaks makstud kai- ja sadamatasudega) ning Rolls-Royce Phantomid – jah, neid on kaks, üks pehme ja teine kõva katusega. Hinna sees on ka aasta jagu õhtusööke kahele restoranis Daniel, platsiäärsed piletid Brooklyn Netsi mängudele ning Hamptoni suvemaja. Kõlab hästi? Kõige selle nautimiseks tuleb rahakotti kergendada 68 miljoni euro võrra. Korter on müügis 2013. aastast, pakkumisi on tehtud, kuid siiani pole ostjat leitud.

Keith Rubenstein pani aasta tagasi müüki oma Upper East Side’il asuva häärberi Beaux-Arts. 1903. aastal ehitatud häärber on unikaalne ja veelgi silmapaistvamaks teevad selle Rubensteini ponnistused sisekujundusse. Hermèse punasest nahast seinakatted ja temperatuuri muutvad karusnahksed detailid on vaid mõned näited ekstravagantsusest. Maja on müügis 67 miljoni euro eest.

Jaga
Kommentaarid