Alisson Bekcer (Brasiilia)

25-aastane AS Roma puurilukk on tõusnud kindlalt MM-i suursoosiku Brasiilia esiväravavahiks. Kui kohati peetakse Alissoni juba praegu maailma üheks paremaks puurilukuks, siis ekspertide hinnangul on tal potentsiaali tõusta parimaks. Võib oodata, et suvel algab üleminekuturul tema pärast tõeline võitlus. Soosikuks on praegu Madridi Real.

Brasiilia koondise esiväravavaht Alisson Becker on paljude arvates tulevane maailma parim puurilukk.

Sergej Milinković-Savić (Serbia)

Füüsiliselt võimsad, tehniliselt osavad ja kõrge jalgpallialase IQ-ga serblased on alati olnud kuum kaup. 23-aastane Rooma Lazio poolkaitsja on end Itaalias juba tõestanud. Nüüdseks on ta valmis astuma veelgi suurematele lavadele. Eduka suve järel võib tema tee viia juba Inglismaa suurklubidesse.

Rodrigo Bentancur (Uruguay)

Laiema üldsuse jaoks tähendab Uruguay koondis ikka Luis Suárezt ja Edinson Cavanit. Tänavu Torino Juventuses läbilöögi teinud 20-aastane poolkaitsja Bentancur võib olla kahekordse maailmameistri järjekordne maailmanimi. Juventus nägi tema potentsiaali juba 2015. aastal, kui Carlos Téveze siirdumisega Boca Juniorsisse hankisid itaallased vahetuskaubana Bentancuri mängijaõigused.

Rodrigo Bentancur (nr 6) võib olla Uruguay koondise tulevane suurim staar.

Timo Werner (Saksamaa)

2014. aasta finaalturniiriga sai läbi Saksamaa koondise ja MM-ide läbi aegade suurima väravaküti Miroslav Klose karjäär rahvusesinduses. Kohe ei paistnud Klosele pikaaegset mantlipärijat, kuid selleks meheks on nüüd pürgimas 22-aastane RB Leipzigi tipuründaja Werner. Koondisekarjääri on ta alustanud igatahes hoogsalt – 12 mänguga 7 väravat.

Isco (Hispaania)

2008. ja 2012. aastal EM-tiitli ning 2010. aastal MM-i võitnud Hispaania mänguvankrit vedasid toona Iker Casillas, Xavi ja Andrés Iniesta. Seejärel hakkas selle põlvkonna sära tuhmuma ja kaks järgmist tuniiri ebaõnnestusid. Nüüd on Hispaania uue tõusu alguses ning meeskonna liidriks on kerkimas Madridi Reali põhitegijate sekka kuuluv 26-aastane ründav poolkaitsja Isco.

Kylian Mbappé (Prantsusmaa)

Lõppenud hooajal laenulepingu alusel PSG ridades mänginud 19-aastane ründeäss tõuseb sel suvel 180 miljoni eurose üleminekuga läbi aegade kalliduselt teiseks mängijaks. Seega on tegemist juba praegu tõelise staariga. Siiski püsib ta PSG-s veel Neymari ja Edinson Cavani varjus. Sealt väljahüppamiseks teeksid MM-i superesitused ainult head. Lisaks vajab Prantsusmaa tipptasemel ründeässa, kuna alates 2015. aastat ei ole enam koondisekutset saanud Karim Benzema.

Manchester City trio Bernanrdo Silva (Portugal), Leroy Sané (Saksamaa), Gabriel Jesus (Brasiilia)

Manchester City ridades põhitegijate sekka kuulumine tähendab, et jalgpallimaailma tipp on sisuliselt vallutatud. Siiski tuleb tunnistada, et City ründeliini kuuluvatel Leroy Sanél, Gabriel Jesusil ja Bernardo Silval on potentsiaali veelgi rohkemaks.

2016. aastal EM-tiitli võitnud Portugali koondisest jäi nüüdseks 23-aastane ääreründaja Silva veel välja, kuid seejärel on ta tõusnud rahvusesinduses üheks kandvamaks jõuks. Tundub, et Portugal on leidnud sobiva mehe, kes võtab Cristiano Ronaldolt teatepulga üle.

22-aastane Saksamaa koondise välkkiire ääreründaja Sané ei ole suutnud rahvusesinduse eest veel väravani jõuda, kuid vaadates tema tegutsemist ja resultatiivsust Manchesteris, on ainult aja küsimus, millal tabamused tulema hakkavad ja Saksamaa koondis võib saada endale uue liidri.

Brasiilia koondises keerleb kõik Neymari ümber, kuid keegi ei tea, kui hästi ta MM-iks jalavigastusest taastub. Ründejõudu on Brasiilial ka suurima staarita. Praegu peale kasvava põlvkonna kõige säravamaks kalliskiviks on 21-aastane Gabriel Jesus, kes suutnud koondises 15 mänguga lüüa 9 väravat.

Manchester City staarid Bernardo Silva, Gabriel Jesus ja Leroy Sané võivad MM-il eredalt särama lüüa.
Jaga
Kommentaarid