Endine linnalähirongide ootepaviljon sai valmis 1965. aastal. Avaras, ülalt läbi kaarakende valgust saavas paviljonis asusid algselt pingid ja piletikassad. Tegemist on paigaga, kus saavad kokku ajalugu ja hipilik tänapäev – ühelt poolt iidne vanalinn, teiselt poolt moodne kultuuripesa ehk Kalamaja asum.

Balti jaama ootepaviljon mahutab püstijalaüritustele kuni 500 külalist, pidulike laudade ümber või teatristiilis aga on võimalik end mugavalt tunda kuni 300 külalisel. Ruudukujuline renditav pind on kogupinnaga umbes 600 m², sopilised abiruumid ja mitmetasandiline ruumilahendus võimaldavad muuta iga sündmuse omanäoliseks.

Tõepoolest, vastrenoveeritud hoones sai juba 2016. aasta lõpul korraldada mõne kuu vältel sündmusi, kuid nüüdseks on lõpule jõudnud renoveerimisprotsessi teine, põhjalikum etapp ning ootepaviljonis on uuendatud kogu kompleks alates suurest saalist kuni uute tualettide, garderoobi ning muude abiruumideni. Praeguseks on taastatud hoone algupärane seis ning korda on tehtud tehnilised kommunikatsioonid, majaesine terrass, kogu fassaad ja uhke betoonpõrand. Samuti on välja lõhutud 1990ndatel ehitatud ajutine vahekorrus, mille tulemusena avanes taas kaunis kuplialune ruum.

Tegu on eksklusiivse “loo, mida tahad” stiilis sündmuspaigaga, mida hiljem samal kujul kasutada ei saa – see on kättesaadav vaid nüüd, siin ja praegu. Olemas on lukustatavad abiruumid ja garderoobipind, samuti on olemas küte, üldvalgustus, tualettruumid ning elektrivool. Balti jaama ümbruses on parkimisvõimalused, sündmuspaik ise on väga hea ligipääsuga nii jala kui ühistranspordiga tulijatele.

Kõik võimalused, et luua sündmus

Nagu öeldud, on ootepaviljonis rohkelt põrandapinda: 300 m² laekõrgusega 7 m ning 300 m² laekõrgusega 3,5 m. Sissepääsud paiknevad kahes küljes – raudtee perroonidelt ja bussijaama poolt, lisaks niinimetatud meeskonnauks, mida saab kasutada hõlpsaks ning inimesi hajutavaks sissepääsuks ka suurematele seltskondadele ning sündmust teenindavale personalile. 0-korrusel asuvad lukustatavad abiruumid, garderoob ning renoveeritud tualettruumid.

Siit leiab nii tänapäevaseid tehnilisi võimalusi kui ka nupukaid lahendusi. Piire siin ei tunta! Sestap pole imestada, et vanas ootepaviljonis toimuvad mitmed selle aasta innovaatilised kultuuri-, moe- ja tehnikasündmused. Kui soovid koostööpartneritele, klientidele või headele sõpradele-tuttavatele jätta sündmusest unustamatu mulje, tasub uurida täpsemalt Balti jaama ootepaviljoni kohta e-posti aadressil andre.poopuu@go.ee.

www.baltijaam.ee

Jaga
Kommentaarid