Siis ei mängitud veel reketiga. Palli löödi üle võrgu peopesaga, millele tõmmati varsti peale spetsiaalne nahast kinnas. Algselt kasutati puidust puulabidat meenutavat reketit. Keelestikuga reketid ilmusid alles 15. sajandil.

15. sajandil muutus see mäng populaarseks ka Prantsuse kõrgseltskonnas. See levis kiiresti ja sajandi lõpuks olnud Pariisis väidetavalt juba 250 tennisemänguks kohandatud väljakut. Esimesed tennisemängu reeglid anti välja 1590. aastal. Inglismaale levis tennisemängu seeme 16. sajandil ning seda mängisid algul üksnes kuninga perekonna- ja õukonnaliikmed. Neil aastatel tunti seda algelist tennisemängu juba ka Hispaanias, Itaalias, Hollandis, Belgias, Šveitsis, Austria-Ungaris ja ka Rootsis.

Tennisereketid olid sajandeid puidust ja keelestikuks kasutati naturaalseid loomasooltest sooni. Möödunud sajandi 70-ndatel püüti toota ka metallraamiga reketeid, kuid need ei leidnud laialdast vastuvõttu. 80-ndatel mindi üle erinevatest fiiberplastikutest valmistatud reketitele.

Tennises kasutatava erilise punktisüsteemi algete kohta liigub erinevaid legende. Kõige tõenäolisem neist on, et 19. sajandil mängiti tennist raha peale ja võidetud punktid tähistasid selleaegseid rahamärke.

1877. aastal toimus üleinglismaalise kroketiklubi muruväljakutel Wimbledonis suur turniir, mis muutus kohe ka traditsiooniliseks ja seejärel algas tennise populaarsuse kiire tõus kogu maailmas. Juba tollal oli tennisistide riietus täiesti valge, koosnedes flanellsärgist, lipsust, pikkadest pükstest ja mütsist.

Allikas: Eesti Tennise Liit


Jaga
Kommentaarid