Elanikud hindavad kodulähedasi sportimisvõimalusi

Eelmise aasta alguses korraldas elamuarendusettevõte Bonava elanike seas naabruskondade teemalise õnneuuringu, mille järgi on eestlaste jaoks elupaiga puhul kõige olulisemad tegurid turvalisus (85%) ja tervislike eluviiside harrastamise võimalus (69%). Bonava Eesti tegevjuhi Timo Riismaa sõnul on ka Bonava eesmärk luua õnnelikke naabruskondi, kus inimestele oleks tagatud kõrgeim elukvaliteet. Seetõttu on oluline teada, mis tegurid seda õnnetunnet kujundavad, ja lähtuda sellest juba projekteerimisel.

Kuna kodulähedased sportimis- ja aktiivse eluviisi harrastamise võimalused on elanike seas niivõrd hinnas, pakuvad mitmed kortermajade uusarendused juba praegu võimalust kasutada koduhoovis välijõusaali, kus saab teha jõuharjutusi või pärast jooksutreeningut lihaseid venitada.

Ühtlasi jälgitakse arendamisel, et loodav elupaik jääks võimalusel suurtest maanteedest ja tihedast liiklusest natuke eemale, sest kodu lähedusest oodatakse peresõbralikkust, et lastel oleks hea ja turvaline kasvada. Samuti on oluline, et piirkonnas paikneksid koolid, lasteaiad ja huviringid ning koduhoov oleks varustatud läbimõeldud ja turvaliste mänguväljakutega.

Elustiiliga sobiv kodu

Lisaks eeltoodule on paljude jaoks hinnas seltskondlik eluviis ja sõpradega koosolemine. Seetõttu otsitakse üha rohkem kodulähedasi ajaveetmisvõimalusi ja väärtustatakse varasemast tihedamat kogukonnaga lävimist.Nii on ka arendajate üha suurem eesmärk luua terviklik elukeskkond parkide ja muude kogunemispaikadega, kus elanikel oleks mõnus koos naabrite ja sõpradega õhtuid või nädalavahetusi veeta.

Kuna praegune kinnisvaraturg on kirju ja valikut on korteriotsijatele palju, siis võib elustiilipõhiste vajaduste ja soovide järgi valikute kitsendamine osutuda kasulikuks ning viia kiiremini ihaldusväärse uue kodu leidmiseni. Seda enam, et tegelikult võib üks elupaik katta ka kõik eelnimetatud kriteeriumid.

Allikas: Bonava

Jaga
Kommentaarid