Päris erialalt on ta aga hoopis päästja, tal on ka sellekohane kutse- ning kõrgharidus. “See on õlleteoga seotud kaudselt läbi pumpade ja hüdraulika,” oskab ta omandatud hariduse hetke töös kasulikuks muuta. “Õlletegu olen õppinud tarkade eestlaste käest ja ka palju internetist.”

Silla lemmikõlu muutub iga päev. “Lemmikuks pean Mõtsalise Humalast õlut aga teiste omadest meeldub hetkel väga Vaadi Blimey. Muidugi peavad enda õlled olema kõige lemmikumad, enne kui neid teistele hakkan pakkuma. Minu õlle teeb eriliseks maalähedus ja julged talupojatarkusega tehtud retseptid,” selgitab ta, miks Mõtsalise toodang eriline on. Inspiratsiooni ammutab ta teiste toodangut proovides ja saunas istudes.

Mõtsalise Pruulikoda asub Põlvamaal, Kõlleste vallas, Veski külas, Ala-Parmu talus. See on keset Lõuna-Eesti kuppelmaastiku ja metsi. “Meie sisseseade on 300 liitrise keedu ja 500 liitriste kääritusnõudega. Tootlus oleneb sellest palju muud talutööd parasjagu segavad. Arvestuslik õlletootmise maksimum võiks kuskil 10 000 liitrit olla,” tutvustab ta oma väikest koda. Kuna pruulikojas toimub pruulimine väikestes kogustes, siis seetõttu on iga partii ja iga pudel valminud suure hoolega. Erilist tähelepanu pälvib retseptide arendamine ja uuendamine, et õllesõpradeni tuua uusi maitseid ja pidevalt edasi viia käsitööõlle kultuuri.

Mõtsalise õlu tegi vahepeal väikese puhkuse aga nüüd ollakse kohe jälle saadaval kõigis paremini varustatud õllepoodides. Maailma Sild vallutada ei plaani: “Hetkel olen tuleviku suhtes tagasihoidlik ja vaatame kas ja kuna me laieneme. Ei taha, et töö tegemine hobi ära rikuks.”

Käsitööõlle turu trendid muutuvad igapäevaselt. “Vahepeal tundus väga teemas olevat igasugune õllesiidritega katsetamine ja ka hapud õlled, mis tulid juba palju varem. Praegu tundub nagu kõik tahaks head, maitsekat ja lahjat õlut teha,” analüüsib ta õlletrende.