Poe nimi Uba ja Humal on kokkuvõte kohvist ehk oast ja õllest ehk humalast – mõlema joogi põhikomponendid. Mõlema joogi puhul on ülimalt oluline tooraine kvaliteet.

Uba ja Humal poodide sortimendis on praegu rohkem kui 500 erinevat käsitööõlut ja siidrit, mis kõik hoolikalt valitud. Ka kohvi röstijad oleme valinud ainult parimad nii Eestist, Saksamaalt, Rootsist kui ka Soomest.

Ameerikast alguse saanud craft-õlle revolutsioon jõudis meie maile 2013. aasta lõpus ja 2014. aasta alguses ehk sündisime koos esimeste pruulikodadega. Praeguseks on käsitööõllede turg tublisti arenenud ja meie koos sellega. Kui poe avasime juunis 2014, oli Eestis 6 väikepruulikoda ja mõned mustlaspruulijad, kohvi röstijaid oli vaid paar. Praegu on seis oluliselt kirjum – pruulikodasid ca 30 ja teist sama palju mustlaspruulijaid. Ka kohvi röstijaid on 10 ringis.

Aastal 2017 on Uba ja Humalal 3 poodi. Suurim Tallinnas Kalamajas aadressil Võrgu 3. Vanim ja väikseim Haapsalus Karja 8, mis avatud vaid suviti mai-september ning noorim Kuressaares Lossi 17, mis samuti avatud suviti maist-septembrini.

Sama oluline kui käsitööõlu, on meie sortimendis ka kohv. Täpsemalt kohvioad. Nii nagu õlle puhul ei meeldi meile anonüümsus, ei meeldi see meile ka kohvi puhul. Uba ja Humal pakub kliendile kohviube, millede päritolu on alati teada. Olenevalt hooajast on meie sortimendis väikefarmerite oad Aafrikast – Keenia, Etioopia, Ruanda, samuti ka Kesk- ja Lõuna-Ameerikast – Costa Rica, El Salvador, Kolumbia, Brasiilia.

Meie missiooniks on aidata klientidel avastada uusi maitseid läbi koolituste jms.

Uba ja Humal ei tee midagi tavaliselt. Olgu selleks siis kinkekaart, mis on õlleetiketi kujul või jõuluperioodiks valmistatud advendi-/õllekalender.

Et meie sortiment väga nõudlikule kliendile meelepärane oleks, impordime Eestisse ka maailma tipus olevate pruulikodade ja kohvi röstijate toodangut.
Uba ja Humal mitte ainult ei vahenda parimate toodangut oma klientidele, vaid on hakanud seda ka tootma. Nimelt, kuulates igapäevaselt oma kliente, lõime ka oma mustlaspruulikoja UJH Man´s Brewery, mille alt sellel kevadel esimesed õlled ka tarbijani jõudnud on. Tagasisidet arvestades on tunne, et teeme õiget asja.