Jahi nimeks saab Quintessentially One. Selle ehitamisse on planeeritud investeerida 241 miljonit eurot. Prognooside järgi teeb alus esimese sõidu kahe aasta pärast. Plaanis on hakata sõitma mööda maailma eksklusiivsemaid sihtkohti ja üritusi nagu Monaco Grand Prix, Cannesi filmifestival ja Rio karneval.

Teadaolevalt on kuus tundmatuks jääda soovivat miljardäri igaüks maksnud laeva ehitusse ligi 10 miljonit eurot, omandades sellega õiguse sviidile. Planeeritud 12 avarat sviiti laiuvad läbi kolme korruse ja on umbes 100 ruutmeetri suurused.

Aluse on projekteerinud Yran & Storbraateni büroo. Siiani pole veel kindel, kes laeva ehitama hakkab. Siiski on kokku lepitud, et esimene merereis toimub 2019.–2020. aastal.

Megajaht mahutab 112 inimest. Quintessentially eliitklubi liikmetele maksab öö 2276 eurot. Klubiliikme aastamaks on 17 000 eurot.

Quintessentially omaniku Aaron Simpsoni hinnangul on laev suurepärane võimalus pakkuda rahvusvahelise eliitklubi liikmetele merel esmaklassilist teenindust. Jaht hakkab opereerima butiikhotellina, kus peale residentide sviitide on tavalisemad toad, raamatukogu, spaateenused, jõusaal, baar ja ööklubi ning kauplused.

Superjahtide aasta

Läinud aasta oli superjahtide tootmise poolest eriti rikkalik. Võrreldes 2016. aastaga on unikaalseid meistriteoseid valmistatud kaks korda rohkem, üks ekstravagantsem kui teine.

Mõnel jahil saab mängida Eestiski suurt populaarsust kogunud padelit, mõnel aga saab peale päikesetekil päevitamise ka pitsat küpsetada, akvaariumis kalu jälgida või jõusaalis trenni teha.

Üheks silmapaistvamaks jahiks peetakse Black Pearli, mille purjede külge on kinnitatud päikesepatareid ja tiivikud, mis toodavad elektrit, võimaldades alusel ilma kütuseta üle Atlandi ookeani sõita. 142 meetri pikkust purjejahti peetakse suurimaks omalaadseks. Philippe Starcki projekteeritud ja Saksa Nobiskrugi laevatehases ehitatud jaht kuulub Vene miljardärile Andrei Melnitšenkole. Purjejahil on kaheksa korrust, mis on omavahel liftidega ühendatud. Neli alumist on sõidukite tekid. Jahil on ka observatoorium, kus saab turvaliselt veealuse maailmaga tutvuda. Närvikõdi otsijad saavad sügavaid avarusi allveelaevaga avastama minna. Loomulikult on jahil maandumisplats, kui mõni külaline peaks alusele helikopteriga saabuma. Merepinnast mõõdetuna on pikim mast 100 meetri kõrgune – kõrgem kui Big Beni kellatorn Londonis.

Jubilee on suurim turul olev superjaht. Arhitekt Igor Lobanov projekteeris jahile kolm võltskorrust, et laev näiks suuremana, kui see tegelikult on. Jahil on helikopteri maandumisplats, suur bassein, akvaarium ja rannaklubi.

Areti on 85meetrine luksusjaht, mis kuulub endisele olümpiaratturile, kelle missioon on pakkuda sportlastele oma jahil tõelist lõõgastust. Pardal on toniseeriv spaa, suur aursaun ja Soome saun, 12kohaline spaabassein ja külmaveebassein, kus on aasta ringi kaheksa kraadi.

Jaga
Kommentaarid