(Tõsiselt) Jaa. See on kahtlane, eriti kui arvestada, et olen elanud pool elu Tõusu teel ja pool elu Mõõna teel. Keegi ei usu, aga nii on, nendel Merivälja tänavatel olen terve elu elanud. Üks on vanaema maja ja teine minu maja. Olen kolinud nende kahe vahet.Esimesed 18 aastat olin ma Tõusu teel, vahepeal kolisin Mõõna teele, siis tagasi Tõusu teele, kuid nüüd olen jälle Mõõnas. Aga minu eluperioodidega need nimetused ei kattu.

Nüüd oled sattunud intriigi, et võtad sügisest „OP“-i üle. Mõnele see ei meeldi…

ERRi Programminõukogu on ammu mõelnud, et seda saadet peaks muutma, et see ei täida eesmärki, vaatajaid on vähe. Midagi oli selles saates valesti, sest ehkki ma olen üle keskmise kultuurihuvidega, ei teadnud ma kunagi teisipäeviti, mida ma sealt saan. Kas see on kunstisaade? Aga miks ei räägita hoopis ägedast uuslavastusest? Tähtis on näha seda, mis on aktuaalne. Meil arhitektid ja disainerid möllavad, muuseumid teevad ägedat tööd, aga me ei näe seda, sest neil pole saadet. Minu võimuses on viia saade vaataja juurde tagasi. Muide, Mart Normet ütles mulle kohe, et nüüd läheb asi ballistiliseks. Kui nemad alustasid Heidy Purgaga Eesti Laulu, siis ei lepitud kaks aastat selle formaadiga, kuid nüüd ei kujuta ettegi muud moodi. Nüüd on „OP“-ga nii.

“Postimees” kirjutas filmiinimeste ringkirjadest, sinu saadet hakati juba ette maha tegema.

(Kirglikult) Mind vapustas, et hakati maha tegema saadet, mida veel olemas polnud. Enne kui jõuad alustada, juba on pea otsast hammustatud. Selline asi lööb mind rivist välja. Kas ma näen kuidagi nii välja, et muudan OPi rahvalikuks saateks?Kui Mariina Mälk mulle seda saadet pakkus, siis mõtlesin kohe tavalisest kultuurihuvilisest televaatajast, kes on ometigi kõige tähtsam. Kuidas teha nii, et tal oleks huvitav? Mul ei jää üle muud, kui tõestada, et ma suudan. Alustan oma meeskonnaga, olen ise toimetaja, pluss veel kaks toimetajat, Mariina, kes on väga tugev kaasaegses kunstis, ja teine toimetaja on Valner Valme. Tema liigub pisut äärepeal oma huvidega, raputab meid naisi veidi.

Mis ja kes on Margit Kilumetsa elus tähtis ning kellele on ta tänu võlgu, et tema elu just selliseks on kujunenud, loe Eesti Ekspressist.