Edgar Savisaare usaldusisiku Kutseri vallandamises nähti linnavalitsuse iseseisvumist ehk väljumist ametist kõrvaldatud linnapea mõju alt. Kõlvart on aga suurima poliitilise pagasiga abilinnapea – viimatistel valimistel üle 10 000 hääle ehk neljas tulemus kogu riigis.

Kas Kutseri vallandamine oli märk linnavalitsuse vastuhakust Hundisilmale?

Ma ei tahaks hakata meedia kaudu erakonnakaaslast süüdistama. Aga see polnud kättemaksuplaan ega koha kättenäitamine. Otsus oli seotud ainult konkreetse inimesega, midagi muud otsida on spekulatsioon.

Praegu olevat linnavalitsuses tükk maad rahulikum kui Savisaare ajal. Linnaelanikud näevad, et asju justkui tehakse, aga fanfaaride ja õhupallidega avamisi on vähemaks jäänud.

Loomulikult on igal inimesel oma juhtimisstiil. Savisaare maailmapilt on Taavi Aasaga võrreldes laiem, ta vaatab kõike rohkem poliitiliselt ja riigi olukorrast lähtuvalt. Meie oleme rohkem ametnikud, kes pigem keskenduvad linna asjadele.

Kui Savisaart enam pole ja EKRE on kaardile tulnud, kas siis linnavalitsus ajakirjanduselt enam endises mahus peksa ei saa?

Küll see aeg tagasi tuleb. Valimisteni on jäänud peaaegu aasta.

Aga praegu on rahulik?

Jah, seda tuleb tunnistada. Aga oleks petlik arusaam, et nüüd on ­midagi kardinaalselt muutunud. Meedia prioriteedid on hetkel natuke teised.

Kas Savisaar üldse jälgib linnavalitsuses toimuvat või tegeleb pigem erakonna ohjamisega?

Me ei saa tööasju linnapeaga arutada. Poliitilisest seisukohast arutame, aga jooksvaid linnatoiminguid ei tohi me temaga arutada.