Üksnes Sydneys on neid ligi 500, kogu Austraalias aga võib-olla juba mitu tuhat.
käis kohapeal uurimas, miks noored eestlased massiliselt maakera kuklapoolele kolivad, alustades oma elu senisest palju madalamalt pulgalt.

TARMO JÕEVEERI TÖÖKOHT: ÜRO peakorter Haiti pealinnas varises maavärinas kokku nagu kaardimaja.
Haiti maavärinast pääsenud Tarmo Jõeveeri pere õppis katastroofist, et elada tuleb olevikus ja hinnata seda, mis on.

Kreeka riigi võlg on enam kui 300 miljardit eurot. Väikesel maal, kus elanikke 11 miljonit, teeb see peaaegu pool miljonit krooni iga kodaniku kohta. Ühtäkki pole see enam aga abstraktne summa, sest valitsus on asunud kokku hoidma: kärpima palku, tõstma makse, muutma pensionisüsteemi. Hea eluga harjunud kreeklased on šokis. Mis edasi saab?

HIIGLASLIK: enam kui 20meetrise läbimõõduga augul on sügavust 30 meetrit. Tühimiku põhjas voolab rahutu jõena reovesi. (Moises Castillo / Ap / Scanpix)
Guatemala pealinna maikuus tekkinud hiigelauk ei olnud esimene ega jää ilmselt ka viimaseks.

Mehhiko lahe naftareostus on võtnud sissetuleku paljudelt Louisiana, Mississippi, Alabama ja Florida elanikelt, kinkides samas tänuväärt teenistuse advokaatidele ja neile, kes palgatud tegema puhastustöid. Küsimused õnnetuse pikaajalisest mõjust loodusele ja inimeste tervisele on aga vastusteta ning teadmata kogus naftat hõljub ikka veel merel – on vaid tuulte ja hoovuste otsustada, kus ja millal see üleöö randa uhutud saab.

Puhka rahus, iiri tiiger! Iidsed ratasristid Louthi maakonnas Kirde-Iirimaal. (Corbis / Scanpix)
Iirimaa majandusime on eestlastele olnud eeskujuks peaaegu kogu meie iseseisvuse jooksul. Miks on nüüd kaugel saarel maad võtmas masendus ja meeleheide, mis sinna asunud ­eestlasi koju tagasi toob?

Kodanikekomitee: Lihtsad liibüalased heiskavad Liibüa Malta saatkonnale kuningas Idris I aegse lipu. (Krister Kivi)
Üleöö põgenikedraama keskmesse sattunud Maltale pagetakse Liibüast nii Gaddafi kui ka ülestõusnute eest.

Pinge: Operaator Mart Arjukese ja produtsent Ken Saan loomekriisis. (Krister Kivi)
Nädala algul alustati kümnete mustanahaliste näitlejate osavõtul Nairobis “Kevade” uusversiooni filmimist. Projekti toetavad Kultuuripealinn 2011 ja ETV.

Vaade Bekaa orule: Ees on Liibanon, taamal juba Süüria. (Krister Kivi)
Seitsme eestlase kadumispaigaks oleva Bekaa oru elanikud on üle aastate tõsiselt ärevil. Mõnda linnakesse ei julge jalga tõsta ka oma elu hindavad liibanonlased.

(Michael Connolly)
Krister Kivi reportaaž maavärinas ja tsunamis kannatanud Jaapanist. Fotod Michael Connolly.

Ellujäänud: Lapsed oma kunagise kodu vannitoas lauamängu mängimas. Viienda kategooria taifuun (sellesse tugevusjärku kuulus ka äsja Filipiine tabanu) toob ränki kahjustusi kaasa sisuliselt kõigile hoonetele.
Taclobanis ei mäleta keegi sedavõrd võimast taifuuni, mis 8. novembril piirkonda tabas. Hukkunute täpne arv pole siiani teada.