Uues Eurobonuses varsti ka teemantlevel

SAS uuendab oma boonusprogrammi Eurobonus (milles teatud liinidel osaleb ka Estonian Air) ning hakkab aprillist 2014 pakkuma lisaks kuldlevelile eriti sagedastele reisijatele ka teemantkaarti. Eurobonus Goldi kaardi omanikud saavad võimaluse kinkida sõpradele hõbekaart ning võtta reisile kaasa kaks lisakotti. Hõbekaardi omanikuks saada on edaspidi lihtsam – selleks läheb vaja vaid viit edasi-tagasi reisi – ning suvisel ja jõuluaegsel madalhooajal muutub ka hõbekaardi omanikele võimalikuks SASi lounge’ide külastamine ja Fast Tracki teenus turvakontrollis.

Moskva neljas õhuvärav saab nimeks Ramenskoje

Lennundusalaseid lahendusi pakkuv korporatsioon Avia Solutions ja Venemaa suurim riigi kätes olev firma Rostec kirjutasid alla koostöölepingule, mille kohaselt investeeritakse kahe peale kokku miljarditesse rubladesse ulatuv rahasumma maailmalinna Moskva neljanda rahvusvahelise lennujaama käivitamiseks, teatab Avia Times. Ehitustegevus Moskva Ramenskoje aerodroomi praegusel territooriumil on jagatud kolme faasi ja leiab aset ajavahemikus 2014–2019. Ramenskojes (mis on tuntud ka Žukovski lennujaama nime all) on hetkel kaks stardi- ja maandumisrada, millest üks Euroopa pikimate hulgas (5,4 km). Uude lennujaama hakkab linnast jooksma kiirtee ja raudteeliin. Esimesed reisid (peamiselt odavlennud ja tšarterid) peaksid Ramenskojes maanduma suvel 2015.

Brussels Airlines laiendab haaret

Lennufirmale Brussels Airlines ei meeldi eriti tema kodusadamasse Brüssel-Zaventemi trüginud ambitsioonika konkurendi Ryanairi kohalolek ja ettevõte avas odavlennuka poole vastutule, pannes suvehooajaks Euroopa turule üles üheksa uut sihtkohta (400 000 reisijale/istekohale aastas) ja lisades oma lennuparki kaks uut Airbus 319 tüüpi lennukit, mis uusi lendusid teenindama hakkavad. Lennufirma bossi Bernard Gustini ametlikus avalduses leiavad kinnitust suvised, hooajalised puhkuselennud Euroopa pealinnast Ajacciosse, Ateenasse, Barisse, Bastiasse, Cagliarisse, Figarisse, Maltale, Montpellieri ja Sevillasse, pakkudes taskukohaseid hindu ja head kvaliteeti. Ryanair alustab Zaventemis tegevust 27. veebruarist.

Austraalia tühjeneb

Paljude immigrantide tõotatud maa olnud Austraalia hakkab tasapisi tühjenema, sest nii kohalikud elanikud kui sisserännanud lasevad parema elu otsinguil üha sagedamini Austraaliast jalga, kinnitab hiljutine statistikauuring. Viimase 10 aasta jooksul lahkus Austraaliast aga murettekitav arv tööhimulisi migrante (48 000) ja mujale pagemine on nakatanud ka elupõliseid austraallasi. Šotimaa ja Malaisia on kuuldavasti ametis globaalse talendiotsinguga ja võtaks professionaalsete oskustega õnneotsijad meelsasti vastu.