Juba 2007. aastal liitumistaotluse esitanud Air India (AI) saab lennundusgrupi Star Alliance ametlikuks liikmeks 11. juulil, vahendab The Business Traveller. Firmal tuli partneriks saamist kaua oodata ja selle privileegi nimel palju vaeva näha, sest ta ei suutnud liikmestaatuseks vajalikke rangeid tehnilisi nõudmisi täita.

Euroopas kaob pagas sagedamini kui Ameerikas

Lennundusalase statistikaga tegeleva organisatsiooni SITA peakorterist Genfist laekunud andmete kohaselt on šanss reisil oma kohvrist ilma jääda Euroopas endiselt suurem kui näiteks Ameerika mandril. SITA aastaaruandes nenditakse, et igast tuhandest pardale registreeritud pagasiühikust läheb Vanas Maailmas lennates kaotsi (või saabub kahjustatuna ning hilinemisega kohale) keskmiselt üheksa pakki. USAs on see näitaja 3,22 ja Aasias vaid 1,96. SITA selgitab asjaolu sellega, et ümberistumised Euroopa lennujaamades on sagedased ning 45 protsenti pagasiprobleemidest saavad alguse just ühelt lennult teisele mineku käigus.

Condoriga sagedamini Keeniasse

Saksa tšarter- ja puhkuselendudele spetsialiseerunud Condor lisas oma reisigraafikusse neljanda iganädalase lennu Frankfurdist Mombasasse Keenia rannikul. Uus kolmapäeviti väljuv reis, mida opereerib Boeing 767, on kombineeritud firma teise sihtkohaga Aafrikas, Sansibariga. Sel suvel lendab Condor Mombasasse ka esmaspäeviti, reedeti ja laupäeviti, olles Euroopa tšarterfirmade hulgas lennusageduselt liidriks selle sihtkoha väisamisel.

Euroopa “rohelisim” pealinn on Ljubljana

Kopenhaagenis välja antud Green Capital Award 2014 keskkonnasõbralikema pealinna auhind langes seekord Ljubljanale. Sloveenia pealinnale andis auga väljateenitud auhinna kätte Euroopa Liidu komissar Janez Potocnik. Ljubljana linnaisad on elukeskkonna kvaliteedi parandamisse ning rohelusteadlikkusse nagu ka linna transpordikorraldusse mehiselt investeerinud, linna õhk on Euroopa puhtamaid, kirjutab Slovenia Times. Ka Norra pealinn Oslo sai komisjonilt oma keskkonnapuhtuse eest kiita.

Mauritshuis taas avatud

Hollandi kuningas kuulutas juuni lõpupäevil Haagis pidulikult taasavatuks riigi tähtsuselt teise kunstimuuseumi Het Mauritshuis. Muuseum oli pikemat aega publikule suletud seoses 30 miljonit eurot maksma läinud laialdase renoveerimisprojektiga. Turistidel ja kohalikel on taas võimalus Madalmaade koolkonna maalikunsti klassikat imetleda – Mauritshuisi põhikollektsiooni kuulub hulk Rembrandti, Frans Halsi, Jan Steeni ja Vermeeri taieseid, millest kuulsaim ja hinnatuim on ka kirjandusse ja filmilinale jõudnud, 1665. aastal Delftis valminud “Tütarlaps pärlkõrvarõngaga”.