Internetti lekkinud info põhjal võib Marriotti püsikliendiprogrammi uueks nimeks saada Bonvoy. Uus programm hakkab asendama Marriotti enda ja nende poolt hiljuti omandatud Starwoodi hotelliketi püsikunde­skeemi. Ilmselt prantsuspärasest „Bon voyage!“ soovist nimeinspiratsiooni saanud programmil tuleb seitse taset, millest kõrgeimad kannavad nime Titanium Elite ja Ambassador Elite. Selleks, et saada Ambassador Elite’i kaardi uhkeks omanikuks, peab Marriottiga seotud hotellides veetma aastas vähemalt sada ööd, kulutades selleks vähemalt 20 000 USA dollarit.

Hetkel kurseerib Singapuri SIA kodusadama ja Taani vahet viis korda nädalas, kuid 2019. aasta lõpust hakatakse lendama iga päev. Firma paneb Kopenhaageni liini teenindama Airbusi uued A350-900 tüüpi lennukid. Uutest lennukitest kaob paraku esimene klass, mis praegu sel marsruudil kurseerivates Boeing 777 lennukites on olemas.

Icelandair heidab silma Cabo Verde Airlinesile

Islandi tuntuimal lennufirmal sügeleb raha kukrus: alles hiljuti teatati plaanist osta ära kohalik konkurent WOW Air, nüüd on loodud firma Loftleidir Cabo Verde, millega tahetakse omandada 51% osalus Roheneeme saarte lennufirmas TACV. TACV ärimudel on üsna sarnane Icelandairi omaga: keset Atlandi paikneva saare kaudu ühendab see tilluke Aafrika lennufirma eri sihtkohti Euroopas, Aafrikas ja Ameerika mandril.

Bangkokis avanes ujuv muuseum

Chao Phraya jõekäärus avas hiljuti uksed Taimaa esimene laevamuuseum Sri Mahasamut (suurel fotol), kus võib uudistada legendaarsele kuningas Taksinile kuulunud esemeid ja ürikuid. Kuninga elulooga ja tema rolliga alati sõltumatuks jäänud Tai Kuningriigi arendamisel aitavad tutvuda nüüdisaegsed elektroonilised lahendused. Muuseumi avamist tähistati võimsa tulevärgi ja sensatsioonilise valgus-show’ga ning avamisel osales ka Tai peaminister. Muide, sõna „thai“ tähendus tai keeles on „vaba“.

Lend AR1133 pidi noorele Aerolinas Argentinase piloodile olema viimane selle firma lipu all. Et tema luigelendu meeldejäävaks teha, korraldati Madridist saabuvale reisile maandumisrajal veesaluut. Vaid 21aastane lendur sattus tervitust nähes ilmselt ärevusse ja rammis tugeva prahmakaga ühte veepaaki kandnud voolikute masinat, vigastades sealjuures lennuki tiiba. Pardalolnud siiski kannatada ei saanud, lugu ja klipp levisid aga kiiresti sotsiaalmeediasse.

Tohoku Emotion ehk rõõm Jaapani toidust rööbastel

Jaapani Raudteede erirongi Tohoku Emotion reisijaid ei huvita niivõrd see, kuhu rong sõidab, vaid pigem hooajamenüü. Tegemist on liikuva restoraniga, mis vurab mööda maalilist Sanriku rannikut põhjapoolse Tohoku provintsi poole. JR Raudteede eesmärk on reisijatele sel viisil tutvustada riigi vähemkülastatavaid piirkondi. Tohoku regiooni köök on rikas: merisiilikud, kohalik veiseliha, viinamarjad otse mägedest ja shiitake seened. East Japan Railway Company rongipargis on teisigi teemavaguneid: SLGinga on näiteks kosmoseteemaline ja rongis on olemas oma planetaarium, rong Pokémon with You on aga täis Pikachu motiive ja figuure.

Reisidiilid

ICELANDAIR: otselennud Helsingist Reykjavíkki ja tagasi alates 124 € ja New Yorki 239 € jaanuarist aprillini. ticket.fi

EASYHOTEL: hotellitoad paljudes Suurbritannia linnades alates 11.26 € (9.99 naela) üksikuil päevadel kuni maini. Ajutine müügikampaania, mis lõppeb ruttu. easyhotel.com

ROSSIYA AIRLINES: edasi-tagasi otselennud Moskvast Goasse Indias alates 298 € teatud päevadel detsembris. airbooking.ru