DC-10 teeb viimase lennu

43 aastat taevaalust pidi ringimüristanud McDonnell Douglase ( DC-10) reisilennukite aeg on ümber saanud ja veebruari keskel sooritab viimane ametlike kommertsteenustega kolmemootoriline DC-10 oma luigelennu. Lahkumisreisi maaletooja on Bangladeshi lennufirma Biman, vana kronu reis stardib 15. veebruaril Dhakast Kuala Lumpurisse.

Virgin sulgeb Sydney liini

Briti lennufirma Virgin Atlantic sulgeb alates maikuust otseliini Londonist (vahemaandumisega Hongkongis) Sydneysse, mis on omamoodi ajalooliselt oluline otsus, jättes British Airwaysi ainukeseks Euroopa lennukompaniiks, kes nüüdsest Vanast Maailmast otse Austraaliasse lendab. Virgini sõnul polnud liini teenindamine enam küllaldaselt tulutoov ja oli liiga kallis ülal pidada.

Alpides on suur laviinioht

Austria võimud ja kohalik ringhääling ÖRF kuulutasid Alpide suusaradadel lähinädalateks välja punase koodiga häireolukorra seoses ohtlike lumelaviinidega ja paluvad Korintia provintsi elanikel kodudesse jääda ning turistidel mitte mingil juhul mägedesse ukerdama minna, kui nad just enesetappu planeerinud pole. Austria Alpides on neil päevil maha sadanud meetrite paksune lumekord, punane hoiatuskood on tähistatud number viiega ja Ida-Tiroolis on hüppevalmis 250pealine sõduritesalk, kes hättasattunutele appi saaks tormata. Viimati kuulutati kood 5 Austrias välja 1999. aastal.