Deutsche Bahn teeb öistel Euroopa raudteedel põhjalikke kärpeid ja võtab graafikust maha mitmed CNLi (City Night Line) magamisvagunid, vahendab International Railway Journal. Põhjuseks on liinide vähene populaarsus ja tulusus ning suured opereerimiskulud. "Magamisliinid" kaotatakse marsruutidel Basel/Amsterdam/Praha-Kopenhaagen, Hamburg/Berliin/Mün-chen-Pariis ja Varssavi/Praha-Amsterdam, mille lõpp-peatuseks on tulevikus Köln.

Möödunud aastal teenisid Saksa Raudteed 20 miljonit eurot kahjumit.

Brussels Airlines muutis ebola tõttu graafikut

Belgia lennuliini Brussels Airlines piloodid ja lennuteenindajad ei soovi ebola tõttu enam Libeerias ööbida. Protest on sedavõrd tugev, et lennuliin soostus lennutama Monrovia liinil töötavad teenistujad ööbima mõnda kolmandasse ja epideemiast mittemõjutatud Lääne-Aafrika riiki nagu näiteks Gambiasse, Senegali või Elevandiluurannikule. Reisiajale lisab selline tagasiteel tehtav lisapeatus umbes ühe tunni. 

Kui British Airways ja Emirates on ebola tõttu lennud Lääne-Aafrika haiguskoldesse peatanud, siis Brussels Airlines ja Air France lendavad edasi. Air Maroc on suure nõudluse tõttu lende koguni juurde pannud. 

Lufthansa ja Austria katkestavad reisid Iraaki

Ka Lufthansa ning Austrian sulgesid ajutiselt oma regulaarlennud Erbili linna Iraagi põhjaosas seoses äreva olukorraga selles piirkonnas ning islamiäärmuslaste ja kurdide vahel sagenenud relvastatud konfliktidega. 

Suurima koormusega lennuliinid on Aasias

Iga päev tõuseb kusagil maakeral õhku kokku 93 500 reisilennukit, milline on aga reisijateveo tiheduse poolest kõige suurema koormusega marsruut? Lennundusalase statistikaga tegelevad FlightStats ja FlightAware kinnitavad, et rekordihoidja on Jaapan. Sapporo ja Tokio vahelise lennuga veetakse igal aastal 7,4 miljonit reisijat. Ka Korea Vabariigi siseliinidel on palju sagimist, eriti Söulist Jejusse minnes (6,94 miljonit aastas). Kolmandale kohale on asetatud Brasiilia - Rio de Janeirost São Paulosse lennutatakse aastast 6,09 miljonit inimest.

(allikas: Huffington Post)

Sõbralikud ja külalis-lahkeimad Ameerika linnad

USA lõunaosariikide linnad on külaliste suhtes vankumatult palju soojemad ja viisakamad kui põhjapoolsete provintside omad, kinnitab asja uurinud Condé Nast Traveller. Lugejate ankeetidele tugineva uurin-gu kohaselt on turistisõbralikemad linnad Asheville (Põhja-Carolina), -Nashville (Tennessee) ja Key West (Florida). Jämedakoelisemat suhtumist võib aga peamiselt oodata Newarkis, New Jersey osariigis, Oaklandis, Californias ja Hartfordis, Connecticutis.