Eesti laevandusbrändi tuntus on omasoodu levinud ka Lõuna-Aafrikasse, tillukesse Zimbabwesse Zambezi ja Lim­­popo jõgede vahel. Miks selle paadi omanik täiesti omal initsiatiivil sõidukit Tallink Silja hülgelogoga kaunistada otsustas, jääb pehmelt öelda mõistatuseks.

Protea Hotels sai Marriottide pere liikmeks

Aafrikas rohkem kui 100 valdusega hiilgav Protea Hotels liitus Marriotti hotellide grupiga ja on alates 2015. aastast selle boonusprogrammi Marriott Rewards ametlik partner. Protea portfoolio kuulsaimad brändid on butiikhotellid Protea Hotel Fire&Ice ning luksuslikud African Pride hotellid Lõuna-Aafrikas, Malawis, Namiibias, Tansaanias, Ugandas ja Zambias. Kuid hoiatus - esialgu ei anna Proteas ööbimine Marriott Rewardsi liikmetele küll mingeid boonuseid, privileege või soodustusi peale 10% allahindluse.

Piloot tegi reisijatele pitsat välja

Washingtonist Denverisse teel olnud lennufirmale Frontier Airlines kuuluv A320 pidi poolel teel Cheyenne'i lennuväljal ootamatu vahemaandumise tegema. Et ootamine venis pikemaks kui arvatud, tundis lennuki kapten Gerhard Brandner nälga ja otsustas ka reisijatele suurejooneliselt välja teha, tellides lennuväljale kokku 50 restorani Domino's pitsat, vahendab Ameerika telekanal KUSA-TV. Brandner, keda kolleegid sealtsaadik Pizza Guy'ks kutsuvad, maksis muide pitsad kinni omast taskust. Pärast paaritunnist hilinemist maandus lend viimaks edukalt Denveris.

Euroopa lihtsustab viisareegleid hiinlastele

Et Euroopa suhted Hiinaga on viimastel aastatel paranenud ning illegaalsete immigrantide arv märgatavalt vähenenud, kavatsevad Euroopa saatkonnad Schengeni viisa saamise hiinlastele lähiajal omajagu lihtsamaks teha. Eriti vastutulelikuks muutuvad viisareeglid tudengitele, teadlastele, majanduskasvus rikastunud Hiina turistidele ja ärireisijatele - enam pole tarvis ette näidata kohustuslikku tervishoiukindlustust, ooteajad on väiksemad ning uuendusena saavad hiinlased peagi ka aastase kehtivusega mitmekordse sissesõidu viisat taotlema hakata, vahendab tourism-review.com.

2013. aastal taotles Schengeni viisat 1,5 miljonit hiinlast.

Eesti naised kaklesid Norwegiani lennukis

Juuli algul põhjustasid kaks napsitanud Eestist pärit naist suurema segaduse Norwegiani otselennul Helsingist Pariisi Orly lennujaama. Kohvri andmeil asusid daamid pärast seda, kui neile alkoholi enam ei müüdud, pardateenindajaid kella abil eraldi välja kutsuma kohvile niihästi lisasuhkru kui piimatilga saamiseks. Sündmused väljusid kiiresti kontrolli alt ning sõjakatele daamidele antud korraldusele taas istet võtta olevat järgnenud "füüsiline rebimine", misjärel meeskond otsustas naised igaks juhuks kinni siduda spetsiaalse "restraint kit'i" abil. Sidumise ajal olevat hüsteerias prouad löönud üht meeskonnaliiget ja hammustanud purserit.

Kohvri andmeil kõnelesid Pariisis politseile üle antud daamid emakeelena vene keelt, sellal kui kabiiniteenindajate hulka kuulus eestikeelseid isikuid. Kuivõrd lennuk oli registreeritud Norras, ootab daame lähitulevikus Norra kohtu ette astumine.