Finnairi pikemail Euroopa lendudel seni tasuta pakutud külma näksi eest tuleb tulevikus turistiklassi reisijail maksma hakata – uus lennupuhvet Sky Bistro jätab tasuta pakutavaks vaid kohvi, tee, vee ja mustikamahla. Ka pikamaalendudel tehakse sel sügisel uuendusi: lennukite pardale tekib uus kallis teenindusklass Economy Comfort, mille mugavuste hulka kuuluvad kvaliteetsed kõrvaklapid, eelis­järjekorras pardale­lubamine ja tavaklassist umbes 10 cm mahukam jalaruum.

Uutes Airbus 350 lennukites hakkab Finn­air 2015. aastast aga pakkuma juhtivate lennukompaniidega võrreldavaid mugavusi – uued, varem näiteks Cathay Pacificu ja American Airlinesi eelistuseks olnud stiilsed Cirrus-toolid paigutatakse Premium-klassi reisijaile võimalikult suurt privaatsust lubava 1+2+1 asetusega.

Putini kohvik Serbias kogub populaarsust

Serbia suuruselt teises linnas avatud Putini kohvik on kohalike hulgas armastatud, kinnitab pubi omanik, russofiil Radivoje Miljanic (58).

Miljanic tahab maailmale toonitada seda , et “Serbia rahvas toetab ja austab Venemaad ning tema presidenti”, olles joogikoha seintele riputanud Putini elusuuruseid portreesid ja patriootlikke, venekeelseid plakateid. Pakutakse muuhulgas Vene kalja ja viina.

Serbial, kes ise meelsasti Euroopa Liitu tahaks astuda, on Venemaaga soojad ja tugevad ajaloolised, poliitilised ning majanduslikud suhted olnud.

Delta lõpetab äri maksuvaba kaubaga

Delta Airlines oma reisidel maksuvaba kaupa enam ei paku, kuna firma ei saavutanud arvestatavat kokkulepet kaupa pardaletoova ettevõttega (hulgimüüjaga) varustamistingimuste ning hindade asjus, kirjutab USA meedia. Delta peakorter Atlantas kinnitas uudise vettpidavust.

Airberlin tutvustab äriklassi kohtade oksjonit

Lennufirmal airberlin on äriklassiistmed nüüdsest enampakkumisel ja paremasse reisiklassi ülendamist eelistavad reisijad saavad ise valida, palju nad mugavuse eest juurde maksta soovivad ja suudavad. “airberlin exquisite” sildi all lubab firma klientidel 72 tundi enne reisi algust oma panus teha. Hiljemalt 12 tundi enne planeeritud starti saadetakse reisijale teade, kas nende poolt pakutud summa ning “upgrade” on aktsepteeritud või mitte.