Varem heldekäelisuse poolest tuntud lennugigant Emirates vähendab 4. veebruarist odavaimate (Special) turistiklassi piletitega sõitjatel äraantava pagasi limiiti 20 kilolt 15 kilole ja veidi kallimate (Saver) piletitega reisijail 30 kilolt 20 kilole. Enne 4. veebruari pileti välja ostnud lendajad piirangute koha pealt muret tundma ei pea.

Kentucky lennujaam sai poksilegendi nime

Kentucky osariigis asuva Louisville’i linna rahvusvaheline lennujaam hakkab lähitulevikus kandma ühe maakera ilmselt kuulsaima sportlase, ikoonilise staatusega poksija Muhammad Ali nime. Ali, kelle kodanikunimi oli Cassius Marcellus Clay, põdes Parkinsoni ja suri 74 aasta vanuselt 2016. aastal.

Phuketi esimene ja ainus tärnirestoran

Tai tänavatoit on reeglina suurepärane, kuid Phuketi saarel varjab end ka üks jalustrabava menüüga Michelini tähekesekandja-restoran. Trisara hotellikompleksi kuuluva Pru restorani peakokk on suhteliselt noor, diplomeeritud Hollandi sheff Jim Ophorst, tooraine on eranditult Taist pärit, menüü aga kõrgetasemeline Aasia-Euroopa fusioon: vetikatest välja venitatud kaaviar, orgaaniline vähisalat männipuu seemnetega jne.

British Airways tähistab (kahtlasevõitu) 100 aasta juubelit

British Airways peab Londonis tänavu suurejooneliselt, pidustuste ja pasunakooriga oma saja aasta juubelisünnipäeva, aga kas lennufirma tegelikult ka nii vanaks saab? Praegu lennuoperatsioone teostav ettevõte loodi ametlikult alles 31. märtsil 1974, kui British Overseas Corporation (BOAC) ja British European Airways (BEA) leivad ühte kappi panid. Kust siis see julgus, et end sajaseks pidada? 25. augustil 1919 leidis aset Britishi kauge esivanema esimene lennureis, mida teostas kompanii nimega Aircraft Transport and Travel. Too läks aga aasta hiljem pankrotti ja müüdi maha firmale Daimler Airway.

Reisidiilid

AIR FRANCE – KLM: edasi-tagasi lennud Helsingist Torontosse alates 214 € ja Miamisse alates 284 € teatud päevadel veebruarist detsembrini. ticket.fi

TUI FLY: edasi-tagasi otselend Helsingist Krabile väljumisega 2. veebruaril ja tagasilennuga 17. veebruaril alates 305 €. tui.fi

GULF AIR: edasi-tagasi lennud Moskvast Colombosse alates 314 € aprillis ja mais. supersaver.fi