1. novembrist muutub alkohol (k.a vein ja õlu) tasuliseks Finnairi pikamaalendudel järgmistel suundadel: Bangkok, Goa, Havanna, Ho Chi Minh City, Krabi, Phuket, Puerto Plata ja Puerto Vallarta. Karastusjoogid, vesi ja mahl on endiselt tasuta.

Turkish juurutab ekraanideta meelelahutusvõrku

Turkish Airlinesi Boeing 737 lennukid (mis teenindavad reeglina ka Tallinna lende) on varustatud personaalsete meelelahutusekraanidega, kuid kui reisija juhtub ühte firma 44st lühiliini Airbusist, võib filmidest ja muusikast vaid unistada. Nüüdsest saavad ka lühiliini Airbusidega lendavad kliendid meelelahutusele ligipääsu, kuid seda eeldusel, et nad laadivad enne lendu Turkish Airlines Wifi Entertainmenti rakenduse oma telefoni või läptoppi.

Cathay lahkub Kopenhaagenist

Hongkongi eeskujuliku teeninduse poolest tuntud lennufirma Cathay Pacific lõpetab tuleval aastal ühenduse Kopenhaageniga. Praegu opereeritakse nende kahe suuna vahel kolm korda nädalas. Suurde kahjumisse langev Cathay kaotas juba varem lennuplaanist Düsseldorfi, mis ei täitnud lennufirma ootusi.

MA POLE TURIST, MA ELAN SIIN: Hassan al-Kontar.

Kuala Lumpuri lennujaamas üle poole aasta vastu pidanud 36aastane süürlane Hassan al-Kontar nabiti lennuvälja politsei poolt viimaks ikkagi kinni ja teda ootab riigist väljasaatmine, vahendab Malaisia ajaleht The Star. Mees hingitses lennujaama Teises Terminalis (KLIA2) alates märtsikuust ja tegi regulaarselt postitusi sotsiaalmeediasse oma elust põgenikuna. Malaisia võimud vaatasid juhtumile kuude kaupa läbi sõrmede, kuid nüüd nende kannatus ilmselt katkes ja al-Kontar paigutati immigratsiooniametnike kontrolli alla, kes Süüria saatkonnaga tema edasise saatuse asjus kokku lepib.

Milano Linate läheb tuleval suvel ajutiselt remonti

Milano kesklinnast vaid 7 km kaugusel olev Linate lennujaam on suletud 27. juulist 27. oktoobrini 2019, sinna suunduvad reisid saavad suuremas osas ümber paigutatud Malpensa lennuväljale. Linate terminal ja lennurajad vajavad hädasti remonti. Tähtsaimad ja sagedaimad külalised sellesse lennujaama on Alitalia, British Airways ja Easyjet.

Kauboisaabastes Lufthansa

Saksa Lufthansa alustab eeloleva aasta 3. mail otselendudega Frankfurdist Austinisse. Austin on lisaks Dallasele ja Houstonile firma kolmas suund Texase osariigis.

Reisidiilid

TRANSAVIA: edasi-tagasi lennud Amsterdamist Beirutisse alates 99 € jaanuarist märtsini. transavia.com

BLUE AIR: edasi-tagasi lennud Helsingist Bukaresti alates 78 € novembrist märtsini. blueairweb.com