Peagi oma esimesed Airbus 380 lennukid kätte saav Qatar Airways plaanib meelitada endale jõukaid reisijaid erakordselt suurte lamedaiks magamispindadeks lahtikäivate esimese klassi toolidega – kahe istme vahe on tervelt 228,6 cm. Samuti on igal reisijal personaalne 66 cm laiune meelelahutusekraan. Kriitikute sõnul napib Dohas baasi pidava lennukompanii esimeses klassis siiski privaatsust, mida pakuvad näiteks konkureeriva Etihadi ustega first class’i sviidid. Dubais baseeruv Emirates on aga siiani ainus, kes võimaldab esimese klassi reisijail lennu ajal ka duši all käia.

Brüsseli lennujaam on juustuvaenulik

24. veebruaril Brüsselist Tallinna lennata plaaninud daam sai ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui Belgia turvakontroll tema käsipagasis olnud kolme sorti juustud ohtlikuks kuulutas. “Kui juustud oleksid olnud alla 100grammised ja pakitud kilekotti, oleksin lubanud need alles jätta,” teatas belgia turvateenistuja kaht sorti sinihallitusjuustu ja viigimarja-pähklijuustu pagasist välja õngitsedes. Agara teenistuja sõnul oli tegu camembert-tüüpi juustudega, mis “võrdsustatud vedelikega”. Ohtlikke piimatooteid turvakontroll esialgu siiski minema ei visanud.

Juustudest ilma jäänud daam oli ostnud Estonian Airi uut tüüpi lennupileti, mis lubab sõita vaid käsipagasiga. Õnneks parandas reisija meeleolu veidike see, et iseseisvuspäeva puhul pakuti kõigile Estonian Airi lennukis olnuile tasuta kiluvõileibu.

Lufthansal uus Premium Economy klass

Saksa lennukompanii plaanib novembrist hakata pakkuma pikkadel lendudel uut Premium Economy klassi, kus istmed paigutatud 2+3+2 asetusega ning toolide vahe 38 tolli. Uue teenindusklassi hüvede hulka kuulub väike meenekott ja ehedalt portselanilt pakutav toit, kuid hinnavahe tavaliste turistiklassipiketitega eeldab Lufthansa olevat umbes 600 eurot edasi-tagasi reisi kohta. Lendame, näeme!

Euroopa eakad vallutavad maailma

Pensioniikka jõudnud Euroopa kodanikud ei kavatse kohe kindlasti kodus diivanipadjastuda, vaid reisivad massiliselt ning avastavad uusi sihtkohti, kinnitab hiljuti Suurbritannias korraldatud statistiline uuring. Hommikuse geraaniumide kastmise asemel lennatakse Maldiividele sukelduma ja okupeeritakse ookeanilainereid, et elust maksimum võtta, kinnitab tuhandeid eakaid britte usutlenud Skipton Building Society. 43 protsenti uuringutes osalenutest peab pensioniaega elu parimaks perioodiks ja broneerib hoogsalt ekskursioone Disneylandi, Aafrika safaritele, Kariibi ristlustele ning Hiina müürile.