ILO (International Labor Organization) uuringute kohaselt võivad endale ühe kalendriaasta jooksul kõige rohkem laisklemist lubada austerlased (keskmiselt 38 päeva). Austriale järgnevad Kreeka (37 päeva) ja Suurbritannia (36 päeva). Suht pikk on puhkeaeg ka Brasiilias (32), Itaalias (31) ja Hollandis (28 makstud puhkusepäeva aastas). Hiina rahvas on vaba keskeltläbi 21 päeva. Kõige spartalikumad elutingimused paistavad olema Nigeerias, mille kodanikel on õigus 10 vabale päevale. Eespool mainitud näitajad on kombinatsioon puhkusest ja riiklikest pühadest.


Korean soetas osaluse CSAs

Vahepeal vaid vaevu hingitsenud Tšehhi lennuliinile CSA on heidetud päästerõngas Lõuna-Koreast. Skyteami suurliige Korean Airlines on soetanud lennukompaniis 44% osaluse ning CSA reklaamib oma klientidele nüüd võimalust lennata Praha ja Sŏuli kaudu mugavalt kuni 20sse Aasia sihtkohta.

Kohustusliku halva uudisena on CSA teatanud, et alates 30. aprillist lõpetab ta oma boonusprogrammis OK Plus uute liikmete värbamise eest 1000miilise boonuse maksmise.


Kellele ei meeldiks hotellist varastada?

Hotels.comi veebileheküljel on vastus teada: taanlastele ja hollandlastele. Vaid 12 ja 15 protsenti nimetatud rahvaste esindajatest tunnistasid, et on hotellitoast võtnud kaasa midagi enamat süütust seebist või mini-šampoonipudelist. Ausameelsusega torkasid silma ka norrakad (16%). Riidepuid, piibleid, käterätte ja isegi triikraudu olid seevastu varmad kotti ajama britid (26%) ja indialased (38%), kuid kuldmedal libises uuringu kohaselt Kolumbiast pärit klientide (57%) tasku.


Star Comfort tulekul

Tallinki kiirlaevad Star ja Superstar hakkavad 1. maist pakkuma uut, ideoloogialt reisilennukite Economy Comfordile vastavat reisiklassi, mis pakub tavareisi hinnast kuni 20 eurot kallima pileti eest reisi ajaks omaette salongi, tasuta snäkke, alkoholita jooke ja ajalehtede lugemise võimalust. Staril hakkab Comfort-sektsioon paiknema 9. tekil ja mahutama 120 reisijat, sellal kui Superstaril on uus salong 8. tekil ja võtab vastu 80 reisijat.

Ka luksuslikuma teenindusega Business Lounge jääb eksisteerima.


Emirates avab otselennu Milanost New Yorki

Alates 1. oktoobrist avab luksusliku pardateenindusega lennufirma Emirates otseühenduse Milano (Malpensa) ja New Yorgi vahel, hakates konkureerima sama marsruuti teenindavate Alitalia, Unitedi, Delta ja American Airlinesiga. Reisil, mis algab firma kodulennujaamast Dubaist, on kasutusel Boeing 777-300ER tüüpi lennukid. Liini avamiseks andis loa Itaalia Lennundusamet, nähes ühenduses riigile soodsat tegurit, mis edendaks nii Itaalia majandust, eksporti, lennundust kui turismi. Üle Atlandi Euroopast Ameerikasse on võimalik lennata mitme Aasia lennufirmaga, näiteks viib Frankfurdist New Yorki Singapore Airlines, Barcelonast Pakistani Pakistan International ning Brüsselist Newarki Jet Airways.


Hiina avab turistidele endise keelutsooni

Hiina Riikliku Pressibüroo Xinhua teate kohaselt tohivad turistid peatselt külastada seni poliitilistel põhjustel isoleeritud olnud Paraceli (ehk Xisha) saarte saarestikku Lõuna-Hiina meres. Juba sel kuul seilavad uue destinatsiooni poole mitmed ristluslaevad. Hiina on juba aastaid Vietnami ja Taiwaniga saartegrupi haldamisõiguste pärast tülis – viimased on veendunud, et 40 pisisaarest koosnev ala kuulub geograafiliselt hoopis neile.


Maailma kalleim penthouse

Kuhu mujale kui multimiljonäride mängumaale Monacosse on kerkimas kõrghoone, mille ülakorruse sviit on maailma kalleim. 170 meetri kõrguse Odeon-hoone luksuslik katusekorter on aastal 2014 kättesaadav igaühele, kes on nõus maksma 300 miljonit eurot. Sviidis on olemas absoluutselt kõik, mida inimhing ihaldab, kaasa arvatud liumäega bassein, sammastega siseujula ja majesteetlik vaade kogu vürstiriigile ja Vahemerele. Korteri üldpind on 3300 ruutmeetrit.


Icelandair ja SAS avavad uusi Ameerika-liine

Soodsa hinnapoliitika poolest tuntud Islandi lennukompanii Icelandair kavatseb hakata 28. oktoobrist lendama Reykjavíki kaudu neli korda nädalas ka Newarki lennujaama, kust Unitedi lendudega avaneb edasilennuvõimalusi paljudesse USA sihtkohtadesse. Samal ajal on Skandinaavia lennukompanii SAS kuulutanud 8. aprillist välja lennuühenduse Kopenhaagenist udu, lilleliste soengute ja kuldsete sildade poolest kuulsasse San Franciscosse Airbus 340ga kõigil päevadel peale teisipäevade.