Suurbritannia kodanik Auj-e Taqaddas (43) mõisteti Indoneesias kuueks kuuks vangi, sest oli Bali lennujaamas nüpeldanud piiriametnikku, kes käskis tal maalt lahkudes 160 päeva kestnud viisarežiimi rikkumise eest 3500 naela trahvi maksta. Pikalt Indoneesia võlusid nautinud proua otsustas rahakoti kergendamise asemel käed käiku lasta ja saab nüüd Baliga tutvuda veel täiendava pool aastat.

Kohtus kriiskas pahane matroon, et teda on piinatud ja advokaadiabist ilma jäetud ning üritas õigusemõistmise lõppedes äiata veel ühele ettejäänud Indoneesia riigiteenistujale.

Hiinlased keeldusid Uus-Meremaa reisilennukit vastu võtmast

Air New Zealandi Aucklandist Shanghaisse suunduv Boeing 787 oli õhus olnud juba viis tundi, kui piloot lennukil otsa ümber pööras, sest lennukile ei antud Hiina Rahvavabariigis luba maanduda. Sahistatakse, et intsidendi põhjustas Air New Zealandi poolt lennukiga seotud dokumentatsiooni unustatud viide Taiwanile, mida Hiina Rahvavabariik kellelgi iseseisvaks riigiks nimetada ei luba.

Uusi koostöösidemeid

Delta Airlines ja Easyjet võivad tõtata appi Itaalia rahvuslikule lennukompaniile Alitalia, mis 2017. aastal pankroti välja kuulutas, kuid siiani siiski edasi tegutseb. Uue plaani kohaselt võiks USA Delta Airlines oma Skyteami-kaaslast abistada Rooma linnast lähtuva kauglennuvõrgu optimaalsel väljaarendamisel, sellal kui Easyjet keskenduks Milano Malpensa lendude kasumlikuks trimmimisele.

Kahjumlikkuse sümboliks kujunenud Alitalia on vajanud pidevat finantselustamist juba aastaid ning Itaalia valitsus on sellele kulutanud üle seitsme miljardi euro. Miljardeist jäi ilma ka eelmine strateegiline investor Etihad. Nüüd on Etihadi koostööhuvi keskendunud hoopis Ammanis asuva peakontoriga oneWorldi liikmele Royal Jordanianile (RJ), kellega alates 15. veebruarist alustatakse koodijagamist paljudel liinidel.

Reisidiilid

VUELING: ühe suuna lennud eri liinidel alates 9.99 € teatud päevadel märtsist septembrini. vueling.com

AIR CANADA JA STAR ALLIANCE: edasi-tagasi lennud Kopenhaagenist New Yorki alates 179 € märtsist juunini. skyscanner.ie

TUI FLY: edasi-tagasi lennud Londonist Sal’i Roheneeme saartel alates 193 € veebruaris. tui.co.uk