Portugali lennufirma TAP käivitab juunis 2014 kaks uut liini Lissabonist Põhja-Brasiiliasse, rannikulinn Belemisse ja keset ääretut džunglit asetsevasse Manausesse. Mõlemal marsruudil on head ümberistumisajad Helsingi-Lissaboni otselennult. Brasiilias on TAPil uuest suvest kokku juba tosin sihtkohta.


Hispaanlane kaubitses olematu lennufirma piletitega

Hispaania politsei arreteeris Madridis elava mehe, kes oma kodulehe kaudu kauples mitteeksisteeriva lennufirma piletitega. Alberto P. pakkus lihtsameelsetele klientidele soodsaid pileteid Hispaaniast Paraguaysse, tema orki sattus 67 ohvrit.

Mees, kes teenis pseudopiletite pealt ligikaudu 50 000 eurot, on lennuliine käivitanud ka varem – 2009. aastal tegeles ta “seebimulli-piletite” turustamisega Ekvatoriaal-Guineasse ning teda uskus 21 kergemeelset.


Kohver pungil narkootikume pärast “auhinnareisi” võitmist....

Kriminaalne element on narkomuuladena kasutama hakanud pahaaimamatuid vanapaare, hoiatab BBC. Kanadas asuv kuritahtlik reisifirma meelitab eakad reisijad piiri taha, nende kohvrid vooderdatakse enne reisi aga salaja keelatud kraamiga ja vanakesed saadetakse julgelt teele. Tavaliselt on tegemist “auhinnareisiga” – nii lend kui hotell on tasuta.

Nii juhtus hiljuti Ottawa abielupaariga, kes Perthi tollis kinni peeti, olles (enese teadmata) Kanadast Austraaliasse 4,8 miljoni euro eest mitu kilo amfetamiini smugeldanud.


Süürlane elab juba ligi kuu aega Dubai lennujaamas

Dubai lennujaamas pesitseb juba pikemat aega 34aastane Emiraatide vanglast vabanenud mees, kelle pass on aga kaotanud kehtivuse ja kellel ei lubata seega oma esialgsesse sihtkohta, Jordaaniasse reisida. Situatsioon meenutab pisut Tom Hanksi olukorda filmis “Terminal”. Edasi reisida ta ei saa, tagasi kodumaale seoses praeguse olukorraga samuti mitte. Jordaanias ootab teda sinna poliitilise konflikti jalust pagenud perekond.


Seitse intrigeerivaimat maailmalinna

Kus asub maakera kõige põnevam linn? On see Casablanca, Chicago, Doha või hoopis Praha? Kes mahuvad esiseitsmesse? Seda tahab teada Šveitsi filmitegija Bernard Weber, kutsudes kõiki huvilisi oma arvamust avaldama veebilehel https://www.new7wonders.com/en/cities. Osalejaid on juba praegu miljoneid, hääletamine toimub mitmes faasis ajavahemikus 21. oktoober 2013 kuni 7. detsember 2014. Hiljuti tehti teatavaks 28 finalisti – Euroopa linnadest mahtusid nende hulka Ateena, Barcelona, London, Peterburi, Praha ja Reykjavík.