British Airwaysi veebilehelt ja äpist lennupileteid ostnute krediitkaardiandmed võivad olla sattunud kurjadesse kätesse, tunnistab Suurbritannia lennukompanii. Teadaolevalt õnnestus häkkereil saada 380 000 kliendi isiku- ja makseandmed. Kaardiga tehtud maksetel peaksid silma peal hoidma need, kes ostsid pileti BA kanaleid kasutades 21. augusti ja 5. septembri vahel, ja esitama vajadusel lennukompaniile ka kahjunõude.

British Airways lendab regulaarselt Tallinna ja Londoni vahel. Augusti lõpus panid häkkerid pihta 20 000 inimese andmed, kes olid kasutanud Air Canada äppi.

Finnair hakkab Brüsselisse viima Airbus 330ga

31. oktoobrist on Finnairi osa kolma- ja laupäevased Helsingi-Brüsseli lende opereeritud laiakerelise Airbus 330 lennukiga, mida tavaliselt kasutatakse pikamaaliinidel. Eriti mõnus on suur lennuk euro­ametnike jaoks populaarsel liinil äriklassireisijaile, sest äriklassi istmeid saab kohendada tasapinnalisteks vooditeks.

Talvehooajaks lisab Finnair ka lisalende Lissaboni ja Türgi Vahemere rannikul paiknevasse Alanya-Gazipasasse.

Jalgpalli FAN-ID’ga saab Venemaale aasta lõpuni?

Suvist jalgpalli MMi külastanud said endale spetsiaalse FAN-ID, mis lubas Venemaale sõita viisata. Soome reisiportaalide teatel on Venemaa FAN-ID kehtivust viisavaba sissesõidu osas nüüd pikendanud aasta lõpuni. Kas see kehtib ka FAN-ID omanikest Eesti kodanikele, ei õnnestunud Kohvri trükkimineku ajaks teada saada.

Reisidiilid

SAUDIA: Edasi-tagasi lennud Roomast Saudi Araabia kaudu Filipiinidele äriklassis alates 1148 eurost septembrist novembrini. Üks suund alates 760 eurost. Saudia on alkoholita lennukompanii ja transiitreisijadki peavad järgima rangeid islami moraalinõudeid. saudia.com

AIR CANADA: Edasi-tagasi lennud koostöös Copa Airlinesi jt Star Alliance’i partneritega Helsingist Limasse Peruus alates 690 eurost oktoobrist detsembrini (müük lõppeb 12. septembril). opodo.fi

UKRAINE ARLINES: Edasi-tagasi lennud Riiast Colombosse alates 350 eurost detsembris. gotogate.es