Reisisuundade, hotellide ja lennufirmade rittaladumist armastav Tripadvisor tegi teatavaks 2018. aasta kaunimad mererannad eri maailmajagudes. Arvamusuuringud kinnitavad, et maailma ilusaim rand on Kariibi türkiissinine Grace Bay (Turksi ja Caicose saared), Euroopa parim La Concha (San Sebastian, Hispaania), USA kuumim Clearwater Beach. Aasias sai edeva tiitli Agonda Beach Indias, mis mediteerimiseks justkui loodud.

Vancouveri lennujaamas tohib kanepit suitseda

Seoses kanepi legaliseerimisega Kanadas teatas Vancouveri lennujaam, et kanepi pahvimine terminali suitsuruumides on nüüdsest ametlikult lubatud. Sisemaistele lendudele tohib kaasa võtta kuni 30 grammi kanepit, riigivälistele suundadele (kaasa arvatud Amsterdam) aga mõistagi mitte midagi. Samas pole kõik Kanada lennujaamad sama liberaalsed: Halifaxi lennuväljal näiteks on kanepi suitsetamine illegaalne.

Mugavamalt Màlagasse

Finnair opereerib 14. detsembri ja 29. märtsi vahelisel ajal osa oma Helsingi-Málaga lende tavaliselt vaid pikamaalendudel kasutatava Airbus 330 lennukiga. Peamiselt pakub see rõõmu äriklassis, kus istumisele vahelduseks tooli lebamisasendisse saab viia, kuid võidus on ka turistiklassi kunded, kellel lennu ajal võimalik kasutada meelelahutusekraane.

Maailma pikimal lennul pidžaamapidu ei peeta, reisijad kimbatuses

Paljud Singapore Airlinesi äriklassi reisijad on nördinud, et äsja avatud maailma pikimal Singapur – New Yorki lennul (vahemaa 16 700 km, reisi kestus ligi 19 tundi) ei jagata salongis koos tualett-tarvetega laiali pidžaamasid, milles pika reisi ajal tukkuda saaks. Traditsiooniliselt pakutakse SIA lendudel öist vahetusriietust vaid esimeses klassis, sel reisil selline reisi­klass aga puudub. Mitmed USA lennufirmad osutavad pidžaama­teenust ka palju lühematel Aasia lendudel.

Reisidiilid

ONEWORLD: Finnairi ja British Airwaysi edasi-tagasi lennud Frankfurdist San Franciscosse ja New Yorki alates 243 € novembrist juunini. skyscanner.de

SKYTEAM: KLMi ja Air France’i lennud Helsingist Miamisse alates 292 € aprillist septembrini. ticket.fi

RYANAIR: Edasi-tagasi otselennud Vilniusest (või Varssavist) Ammani alates 44 (34) € detsembris ja jaanuaris. ryanair.com