Läinud nädalal võttis kruiisifirma Royal Caribbean vastu kuni 6680 reisijat mahutava ristlusaluse Symphony of the Seas, mis on oma 18 teki ja 362meetrise pikkusega nüüd suurim reisilaev planeedil; umbes kolm korda jurakam kui eestlastele tuttav Silja Europa. Esimesed sõidud teeb Symphony of the Seas, mille pardal muuhulgas olemas kahekorruselised peresviidid, Vahemerel, suundudes sügisel oma päriskodusse Miamis.

Uber lahkub Kagu-Aasiast

Eestlaste hulgas populaarset autosõiduäppi ei saa aprilli teisest nädalast enam kasutada Tais, Indoneesias, Filipiinidel, Birmas, Malaisias, Kambodžas, Singapuris ja Vietnamis, sest Uberi sealsed operatsioonid on ära ostnud Singapuri sõiduäpp Grab, millel on juba praegu üle 80 miljoni kasutaja. Varem on Uber lahkunud Hiinast ja Venemaalt.

Tehingu tingimuste kohaselt saab Uber 27,5% suuruse osaluse Grabis ja ühe koha ettevõtte juhatuses. Tõenäoliselt ei mõju kahanev konkurents sugugi hästi sõiduhindadele regioonis.

Purjutanud TAPi piloot lükkas reisiplaanid kaosesse

Möödunud reedel arreteeriti Stuttgardis Portugali lennukompanii TAP 40aastane esimene piloot, kes oli napsusena valmistumas õhtuseks lennuks Lissaboni. Politsei kutsusid piloodikabiinis lennuks valmistuvale lendurile lennujaamatöötajad ning, nagu on täheldatud ka analoogsete varasemate intsidentide puhul, mitte kapten, kellel pidanuks olema oma kolleegi seisukorrast kõige parem ülevaade. Kuivõrd Stuttgart on väike lennujaam ja TAP ei ilmutanud erilist valmidust reisijaid teistele lendudele paigutada, jõudsid paljud kliendid oma sihtkohta alles esmaspäeval.