British Airways paneb 4. maist 2018 viiel korral nädalas käima otselennud London Heathrow’st country-muusika, vürtsika krõbekana ja Johnny Cashi poolest tuntud Nashville’i Tennessees. Saksa puhkuselennufirma Condor alustab 5. oktoobrist aga kahel korral nädalas otselende Frankfurdist Quitosse.

Ameerika „rännupepusid“ võib oodata Tais pikk vangistus

USA abielupaar võeti Bangkoki kuulsas Wat Aruni templis palja tagumikuga poseerimise pärast vahi alla ning usuliste tunnete riivamises süüdimõistmise korral võib duot oodata ees kuni seitse vangla-aastat. San Diegost pärit Joseph ja Travis Dasilva pidasid enne reisi Taisse mitmesuguste vaatamisväärsuste juures istmikupaljastamisele keskendunud Instagrami-lehekülge „Travelling butts“, millel oli 14 000 jälgijat.

Tais võib usutundeid solvata ka pühapaika katmata jäsemetega sisenemine või Buddha kujule selja pööramine.

Helsingi trammipilet osta laevalt

1. detsembrist võib Stari ja Megastari pardalt soetada Helsingi bussides, trammides ja metroos kehtivaid pileteid merereisi ajal. Eckerö on HSL pileteid müünud juba mõnda aega.

China Southern LENDAB oneWorldi?

Lennundusringkondades sahistatakse, et Hiina suurim lennufirma, enam kui 500 õhusõidukiga China Southern võib lahkuda Skyteamist ja maanduda hoopis oneWorldi ridades. Hetkeseisuga on oneWorld ainus allianss, kes pole värvanud ühtegi lennufirmat Mandri-Hiinast – tõsi, seda kompenseerib teatud ulatuses Hongkongis peakorterit pidava Cathay Pacificu liikmelisus –, sellal kui Skyteami kuulub lisaks Guangzhous baseeruvale China Southernile veel kolm Hiinaga seotud lennuliini: Shanghaist laia maailma lendav China Eastern, Xiamen Airlines Xiamenist ning China Airlines iseseisvusmeelsest Taipeist.

Mida maitsta 2018. aastal laias maailmas?

Ameerika selvepoodide kett Wholefoods on avaldanud oma nägemuse algava aasta trendikaimatest elementidest globaalsel toidulaual. Lilled taldrikul ja laual on „in“ ja mitte tänu oma dekoratiivsele efektile, vaid maitseomadustele. Lemmikud on hibisk, roosid, lavendel ja leedripuu õied.

Pulbrid: (muna)valgupulbrid, matcha, maca-jahu ja kurkum segatuna smuutidesse.

Seened, kohe kindlasti! Wholefoods soovitab šampinjonide kõrval eksperimenteerida ka tervistavate omaduste poolest tuntud võõramate seenesortidega, lisades neid ka näiteks teesse, kohvi ja kosmeetikatarvetesse.

Lähis-Ida köök: Tai ja Jaapan on aegunud, parimad ampsud tulevad Liibanoni, Süüria ja Pärsia kulinaariast.

Läbipaistvus: toiduvabrikandid peavad pakenditele ausalt ja selgelt ära märkima toiteväärtuse ja produkti päritolu.

Krõpsud: mitte paprikamaitselised kartuli- ega soolased maisinaginad, vaid rasvavabad kassaava-, merikapsa-, vetikate- ja riisikrõpsud.

Takod: Mehhiko varieeruva täidisega klassika sobib ka hommikueineks.

Porgand: juurikate kõrval tasub kasutada ka lehti.

Mullijoogid: prosecco, vahuvein ja šampanja on endiselt moes, kuid püünele trügivad nüüd ka alkoholivabad mulliveed ja gaseeritud karastusjoogid

Reisidiilid

AIR CHINA: double open-jaw lennud Helsingist või Stockholmist Pekingi kaudu Aucklandi ja (otselennuga) São Paulost Madridi alates 545 € aprillis ja mais ning Helsingist Chengdusse ja tagasi alates 320 €.
travellink.no ja mytrip.com

LUFTHANSA: edasi-tagasi lennud Stockholmist New Yorki alates 247 € kuni juunini. lufthansa.com

EUROLINES: ühe suuna piletid Baltikumis, Poolas ja Saksamaal alates 3 € (ostmiseks kuni 7. detsembrini, reisimiseks veebruaris). eurolines.com