Majandussanktsioonid ja rubla kehv vahetuskurss on massiturismile Venemaalt karmi hoobi andnud – sektor on absoluutses madalseisus. Odavlennufirma Easyjet hakib oma sõidugraafikut Vene linnadesse ja lendab alates märtsist kolmeteistkümne korra asemel nädalas London Gatwick – Domodedovo liinil vaid seitse korda. Germanwings teatas, et tühistab samasse ajaperioodi planeeritud regulaarlennud marsruudil Düsseldorf-Vnukovo. Šveitsi hotellipidajad tunnevad suurt muret rikaste vene turistide eemaloleku pärast, pisike Küpros, kes praktiliselt elatus Vene turistidest, on meeleheitel.

Air Indial uus hipsterilogo

Alates 1946. aastast India tähtsaima lennuliini sümboliks olnud Maharaja asendub nooruslikuma ja sportlikuma hipsteriga, kes kannab jalas tossusid ja näpib sundimatult nutifoni. Maharaja fännidele pakub ehk tera lohutust, et vuntsid on ühesugused nii Air India vanal kui uuel sümbolil.

Liin Tallinnast Berliini

Air Baltic avab 6. mail lennud Tallinnast Saksamaa pealinna, mis on Pariisi järel juba teine Eestit Süda-Euroopaga ühendav nonstopliin. Bombardier Q400 propellerlennukiga opereeritud lendu kasutab oma koodi all ka Air Berlin.

ELUÕHTU MERELAINETEL

Vaid päev enne oma surma manitses praegu 86aastase Lee Wachtstetteri abikaasa oma naist “mitte iialgi kruiisimisest loobuma” ja praegu elab daam juba seitsmendat aastat 165 kajutit mahutava luksuslaeva The World pardal, kuuludes “Mama Lee” hellitusnime all aluse põliselanike hulka. Elu laevas maksab 140 000 dollarit (124 800 eurot) aastas ja on Wachtstetteri enda arvates iga pensionäri unistus. Seilavat vanurit toidetakse suurepäraselt ja sellal kui proua kasiinos või laeva baaris uusi sõprusi sõlmib, koristatakse ära tema kajut. Oma lapsi ja lapselapsi lubab proua vaatama minna siis, kui laev Miamis pikemalt ankrusse jääb.

Ristisõda e-sigaretiga

Sigareti, sigari ja piibu suitsetamine lennukis on juba aastaid keelatud ja USA Föderaalne Lennundusamet on seisukohal, et rangelt tuleks keelata ka e-sigareti pahvimine. FAA on kindel, et ka ­elektrooniline sigaret on tuleohtlik, kuna sinna paigutatud liitiumpatareid, mis vedelat nikotiini gaasiks kütavad, võivad üle kuumeneda.

Teemat käsitlenud ajakiri Economist on nimetanud e-sigarettide vastasuse peamiseks põhjuseks siiski asjaolu, et nende nägemine põhjustavat kaasreisijates segadust ning edastavat signaali, justkui oleks lubatud ka klassikalise pläru süütamine.

Superluks laevasviit maksab 4000 eurot

Suurim sviit ristluslaeval Regent Seven Seas Explorer hakkab maksma 5000 dollarit (u 4450 eurot) inimese pealt ööpäevas. Kel see raha võtta, võib arvestada 360ruutmeetrise elamispinnaga, kus saun, privaat-spaa, baar, mitu toidukorda elegantses söögitoas, isiklik kelner/kammerteener ja autojuht igas sadamas, kirjeldab CruiseCritic.com.

Avareis peaks toimuma 2016. aastal liinil Monte Carlo – Veneetsia.