Ameerika lennuliinidega tülli pööranud viietärnilennuliin Qatar Airways kaalub võimalust oneWorldi alliansist minema minna. Qatari boss Akbar al Baker süüdistab neid oneWorldi kutsunud American Airlinesi nüüd vastutöötamises; muu hulgas olla American blokeerinud Qatari laienemisvõimalusi New Yorgi Kennedy lennujaamas. Pinged Qatari, Etihadi ja Emiratesi ning end koduturul ohustatuna tundnud kehvema teeninduskvaliteediga USA lennukompaniide vahel on kestnud juba mõnda aega.

Mallorcal on laus­pummeldajatest kopp ees

Paljudele noortele turistidele on sellesuvine puhkus Mallorca lustakas ja suhteliselt odavas rannakuurordis Magalufis ilmselt igavam kui varasematel aastatel. Alates eelmisest teisipäevast kehtivad seal rangemad reeglid hilise väljaskäimise ja enda koomasse joomise suhtes, sest nii elanikel kui linnavõimudel on öistest kaklejatest ja purjus peaga linnas ringikakerdajatest pehmelt öeldes villand. Joogiga pärast kella 22 tänavale minek on nüüdsest keelatud ja kaks tundi hiljem keeratakse kraanid täielikult kinni – alkoholi pärast keskööd enam osta ei saa. Ka hulljulgete inglaste hulgas populaarne balconing (rõdult hotellibasseini kargamine) pole enam lubatud – kes riskib (ja kaela ei murra), saab ikkagi kaela 1500eurose trahvi.

Helsingi-Chicago liin avatud

Finnair lendab alates 13. juunist Helsingist USA suuruselt kolmandasse linna Chicagosse. Airbus 330 väljub esmaspäeval, neljapäeval ja laupäeval ning naaseb Soome päev hiljem.

Holland praakis välja homofoobist Leedu DJ

Hollandi suviste muusikafestivalide korraldajad kriipsutasid selleaastasest esinejatenimistust maha 32aastase leedukast diskorikuulsuse Ten Walli (kodanikunimega Marijus Adomaitis). Rahvusvahelist Amsterdami PITCH Festivali ja augustikuist suurfestivali Mysteryland koordineeriv Mojo Concerts teatas, et Ten Wall pole enam teretulnud seoses oma Facebooki­lehele paigutatud homofoobsete avaldustega, kus ta seostab homoseksualismi katoliku kirikutes pidevalt toimepandava pedofiiliaga. Hoolimata Adomaitise esitatud vabandusest tekitasid need avaldused muusikasõprade massiivse pahameeletormi üle kogu maailma, vahendavad NL­Times.nl ja The Independent.

Lufthansa talvegraafik: Nairobi turistidele, vähem Venemaad

Lufthansa avab eeloleval sügisel uue liini Frankfurdist Keenia pealinna Nairobisse, kuhu lennatakse alates 27. oktoobrist algul neli ja hiljem viis korda nädalas. Uus liin on rihitud peamiselt turismiturule, ärireisijate osakaal sellel marsruudil on firma ennustuste kohaselt minimaalne. Samas kärbib Lufthansa juba hilissuvel oma Venemaa ühendusi seoses sealse majandusliku olukorraga: lennuplaanist kaovad Nižni Novgorod, Samara ja Moskva-Vnukovo.

SAS naaseb Stanstedi

Esimest korda pärast viieteistaastast vaheaega näeb SASi lennukisabasid eeloleval talvehooajal taas London-Standstedi lennuväljal manööverdamas. Tegemist on Göteborgist saabuvate reisidega, mis koliti rahalistel ajenditel Heathrow’st (LHR) ümber soodsamate parkimistingimustega Stanstedi (STN). Uustulnukad SASi sügistalvises graafikus on samuti Oslo-Vilniuse, Bergeni-Varssavi ja Stockholmi-Müncheni vahelised liinid.