Poola kauneim naine lendab LOTi koosseisus

Miss Poola tänavuaastase tiitli viis koju Olga Buława (pildil), 27aastane brünett, kes on tavaelus LOTi stjuardess ning keda hiljuti purseri ametikohale edutati. Buława oli missivalimistel osalejate hulgas muide vanim kandidaat. LOTis on ta ametis olnud viis aastat.

Qatar Airways hakkas lendama Göteborgi

Mõni aeg tagasi suure suuga Doha-Tallin­na liini välja reklaaminud Qatar Airways alustas 12. detsembril lende hoopiski Göteborgi. Ka on ambitsioonikas lennufirma avanud meie lähemas naabruses marsruudid Prahasse, Peterburi ja Kiievisse ning Oriendi suunal on tulekul lennud Dohast Langkawi saarele Malaisias, Cebusse ja Davaosse Filipiinidel ning Da Nagi Vietnamis. Aga kus on ometigi lubatud lennud Tallinna?

Ainulaadse faunaga Komodo rahvuspark Indoneesias on kuulus nii ökoturismi kui kahjuks ka hooletu massiturismi poolest, ning et pargis elutsevat Komodo varaani („maakera viimast dinosaurust“) oma silmaga näha, peab tulevikus märkimisväärse summa välja käima. Hetkel maksab sissepääs umbes 10–20 dollarit, Ida-Nusa Tengara kuberner tahab aga hakata pileti eest küsima 400–500 dollarit. Kuus külastab Komodot umbes 10 000 turisti ja seda arvu kavatsetakse kärpida. Sisalikesaar vajabki huviliste eest kaitset: alles augustis lahvatanud tulekahjud põhjustasid Komodole ja tema unikaalsetele sisalikele peaaegu katastroofilisi kannatusi. Tuli sai alguse rohumaale visatud suitsukonist.

Hoiatus: Teie lennuki­toidus võib leiduda püssikuule!

British Airwaysi äriklassi lõunasöögi menüüst leiavad reisijad neil päevil mõnevõrra ebatavalise hoiatuse: need, kes on tellinud hirvelihahautise nuudlite, kapsa ja küpsekastanitega, peavad arvestama tillukese ohuga, et hoolimata toidu hoolikast ettevalmistamisest võib hamba alla sattuda krigisevaid haavliosakesi. Hoiatus jäi silma Londonist Chicagosse teel olnud Ameerika raadioajakirjanikule Michael Brownile, kes menüüst pildi tegi ja netti riputas. Humoorikast fotost kujunes sotsiaalmeedias omamoodi hitt. Ka üllatunud pardapersonal, kes hoiatust polnud märganud, naeris piltnikuga kaasa.

Delta tirib abikoerad pikamaalendudelt maha

Alates 18. detsembrist ei luba Delta Air Lines oma rohkem kui kaheksa tundi kestvate lendude pardale vaegnägijate juhtkoeri ega ka teisi „emotsionaalset tuge“ pakkuvaid abikoeri, kes on kaasas füüsilise puudeta, kuid hingeliselt muserdatud lennureisijail. Loomad, kes on nooremad kui neli kuud, ei tohi enam lennata isegi mitte lühematel otsadel. Aastail 2016–2017 täheldati loomade kaasatoomisega seotud intsidentide pidevat sagenemist: oli juhtumeid, mille käigus kaasreisijad hammustada said, nagu ka seda, et koerad lennukisalongis spontaanselt oma loomulikke vajadusi rahuldasid.

Lõppema hakkaval aastal niigi ohtralt Aafrikat avastanud Turkish avab detsembris Mustal Mandril veel ühe uue suuna, mis on Zambia pealinn Lusaka. Reisid Istanbulist toimuvad kaks korda nädalas vahepeatusega Tansaanias, Dar es Salaamis. Lusaka on firma 55. sihtkoht Aafrikas. Zambia ja Zimbabwe piirimail asub tähtis turismiatraktsioon, 108 meetrit kõrge Victoria juga.

Südamlik lugu: doonor­organi kadumaminek sai õnneliku lõpu

Southwest Airlinesi pühapäevaöine reis Seattle’ist Dallasesse oli sunnitud alguspunkti tagasi pöörduma, sest lennukisse unustatud inimsüda vajas sealses haiglas kiiret siirdamist. Hermeetilises konteineris olnud süda oli firma Boeing 737 pardal Seattle’isse saabunud Sacramentost juba varem sel päeval. Pagasilaadijatel jäi konteiner kahe silma vahele ja lennuk kimas edasi Texase osariigi poole. Ligi poolteist tundi hiljem, juba Idaho kohal tuli piloodile sellekohane teade ja lennukinina pöörati otsemaid ümber, vahendab Seattle Times. Kas südame hilinemine haiglasse kellegi elu ohtu seadis, pole teada. Reisijad saabusid Dallasesse ligi viis tundi loodetust hiljem.

Reisidiilid

NORWEGIAN: otselennud Helsingist Tivati Montenegros alates 59.90 € suund aprillist oktoobrini. norwegian.com

RYANAIR: otselennud Vilniusest Korfule alates 71 € edasi-tagasi reisi kohta aprillis. opodo.com

TUI: edasi-tagasi tšarterlend Oslost Krabile 1. jaanuaril tagasilennuga kahe nädala pärast 194 €. tui.se