Aeroflot, Transaero, S7 ja teised Vene lennukompaniid ei tohi 25. oktoobrist enam Ukraina lennuväljadel maanduda, otsustasid Kiievi ametnikud. Lennukeeldu “laushulluseks” nimetav Kreml on lubanud vastumeetmeid, mis ilmselt võtavad õiguse Venemaal maanduda Ukraina lennuliinidel.

Norwegian hakkab sagima Iirimaa ja Ameerika vahet

Norwegian kurseerib alates maikuust 2016 liinil Cork-Boston, mis on esimene ookeanitagune sihtkoht sellest Iirimaa linnast. Aastal 2017 tahetakse käivitada ühendus Corki ja New Yorgi vahel. Eeldatavasti mõlemal turul hindu kõvasti allalöövaid lende plaanitakse hakata opereerima väikeste, vaid ühevahekäiguliste B737-800 ja B737MAX lennukitega.
Hetkel lendab Norwegian New Yorki, Los Angelesse, Orlandosse, Bostonisse ja Fort Lauderdale’i Skandinaavia kõrval ka Londonist Gatwicki lennujaamast.

Air India plaanib maailma pikimat lennuliini

Alles see oli, kui Emirates teatas kavast avada 17,5tunnine otselend Dubaist Kesk-Ameerikas asuvasse Panama Citysse, kuid juba plaanib Air India konkurendi üle trumbata 18tunnise nonstopiga. 8699 miili ehk umbes 14 000 kilomeetri pikkune lend hakkaks ilmselt viima San Franciscost Lõuna-Indias paiknevasse Bengalurusse, ühendades nii kahte tähtsat IT-linna.

Nooruk ehitas üles suurima hotelliketi Indias

Neli aastat tagasi lukustas 17aastane Ritesh Agarwal (pildil) end kogemata oma Delhi korterist välja ja oli sunnitud magama odavas, näruses ja haisvas hotellis. See päev muutis kogu ta elu, sest ta hakkas arutlema, miks Indias on nii vähe soodsa hinnaga korralikke majutuspaiku.
Praeguseks on 21aastane Agarwal Oyo Roomsi hotellikontserni tegevdirektor ja omanik: ketti kuulub 2200 hotelli sajas India linnas, firma kuukäive on umbes 3,1 miljonit eurot. Ettevõte koondab oma lipu alla teisi iseseisvaid hotelle, koolitab personali, parandab majutustingimusi ja kasseerib selle eest teatava protsendi hotelli sissetulekutest.
Agarwali esimene hotell teenis puhastulu vaid 800 eurot.
Ambitsioonika nooruki eesmärk on saada maailma suurimaks hotelliketiks ja soovitus teistele: “Alusta kohe. Kui luhtub, tunnista oma vigu ja alusta uuesti!”