Ühendriikides käib American Airlinesiga kohut teenekas stjuardess Louann Giambattista (55), kes kolleegide sõnul mitmele reisile riiete all oma koduroti kaasa võttis ning närilist koguni reisijaile mõeldud soolakringlitega toitis. Proua Giambattista – kes sattus pärast juttude liikvele minemist mitme ülekuulamise ja läbiotsimise ohvriks – väidab, et ilmselt peeti lemmikloomaks hoopis kuklit, mida ta lennu ajal salaja mugis. Raskekujulise stressi all kannatav stjuardess nõuab oma tööandjalt nüüd veel määramata suuruses kahjutasu.

Costa Ricas, San Josè lennujaamas võeti aga vahi alla 28aastane Mehhiko stjuardess, kes üritas riiki sisse smugeldada 160 000 dollarit (123 000 eurot) sularaha. Lennukompanii Aeromexico palgal olev naine saabus Costa Ricasse tavareisijana, kuid kandis saabudes tolliametnike eksitamise eesmärgil firma vormiriietust, mille alla oli peidetud viisteist sajadollariliste pakki.


Wyndham laienes Iraaki

Wyndham Hotel Group avas Lähis-Idas 24 tunni jooksul kaks uut Ramada hotelli. Moodne ja mugav Ramada Sulaymaniyah Salim Street Kurdistanis sisaldab 71 numbrituba ja 13 sviiti, hotellis on ballisaal, restoran ja spaa. Samal kuupäeval tegi uksed lahti uhke Ramada Plaza Beirut Raouche Liibanonis.


Myanmaris sajab “õlut”

“Tere tulemast maale, kus tasuta õlut sajab” – sellise reklaamlausega meelitab turiste oma templite ja eksootilise looduse poolest tuntud Myanmari Aasia reisikorraldaja Khiri Travel. Igaüks, kes Birmat (Myanmari) külastab ja päevas rohkem kui kümme minutit vihmasajus on pidanud viibima, saab firmalt kaks “kannatusi leevendavat” tasuta õlut (või meelepärast karastusjooki). Lahke pakkumine kehtib 30. septembrini. Khiri Travel selgitab, et nende eesmärk on turistidele näidata, et käesoleval “niiskel” hooajal sajab Myanmaris tegelikult palju harvemini, kui arvatakse. Reisijad võivad oma õlled kätte saada Baganist, Mandalayst ja Inle järve äärest. Juulist septembrini tibab Myanmaris Weatherbase.comi andmetel vihma keskeltläbi 10 päeval kuus, keskmine õhutemperatuur on 25 kraadi.


Soodus puhkusepaik: Ungari

Taskukohast ööbimist ja odavat sööki-jooki otsivatel turistidel tasuks puhkusesihi otsinguil arvestada Ungariga: sealne hinnatase on umbes poole madalam Lääne- ja Põhja-Euroopa riikidest.

Euroopa keskmisega võrreldes on soodne ringi reisida ka Tšehhimaal (41% keskmisest odavam), Slovakkias (32%) ja Poolas (30%), lõunamaadest aga Portugalis (24%) ja Hispaanias (12% odavam).


Iberial elektrooniline pagasilipik

Hispaania lennufirma Iberia laseb esimesena maailmas reisijatel enne reisi ise pagasimärgendeid printida ja kohvrile kleepida. Firma koduleheküljel www.iberia.com peab selleks valima teenindusnupu MyBagTag. Firma on kindel, et mitmes Hispaania lennujaamas testitud projekt töötab ja hoiab kokku aega (ja raha).