United jagas tasuta pileteid

Need õnnelikud, kes lennufirma United kodulehele lekkinud reserveerimissüsteemi vea tõttu nullhinnaga pileteid broneerisid, ei pea lennufirmale hüvitust maksma, vahendab BBC Unitedi peakorterist Washingtonist tulnud kinnitust. Paljudel juhtudel vaid lennujaamamaksude jagu (ehk 5–10 dollarit) maksnud piletid on kehtivad, lubas Unitedi juhtkond. Kui suur on programmirikke tekitatud kahjusumma kogusuurus, ei osatud esialgu veel öelda. Kui viga ilmsiks tuli, sulges United sekundipealt oma kodulehe ja reisijad said mõnda aega pileteid osta ainult telefoni teel.

USAs kehtivad tarbijakaitsereeglid ostujärgse hinnatõusu keelustamise osas isegi ilmse vea korral on ühed maailma rangeimad.


LOT kärbib oma lennuvõrku

Poola lennuliin LOT sulgeb 27. oktoobrist 12 rahvusvahelist suunda, et oma sihtkohtadevõrku “ratsionaliseerida”. Varssavist katkevad Beiruti, Bydgoszczi, Düsseldorfi, Helsingi, Kairo, Nice’i, Rooma, Stuttgarti ja Zürichi lennud. Samuti jäävad minevikku lennud München-Katowice, Frankfurt-Krakówi ja München-Poznańi liinidel. Paljud kaduvatest lendudest pole firma arvates enam sugugi tulusad, samuti tuleb LOTil pidevalt konkureerida arvukate odavlennufirmade ja hiljuti Varssavisse saabunud ning peaaegu põhjatuid taskuid omava Emiratesiga.


Elitaarne hotell Kennedy lennujaama

Legendaarse Soome arhitekti Eero Saarineni poolt 1950ndail New Yorgi Kennedy lennujaama projekteeritud viies terminal muutub lähiaastail šikiks 150kohaliseks hotelliks nimega The Standard, Flight Center. Andre Balazs Propertiesi poolt juhitaval trendikal Standard-ketil on hetkel viis hotelli New Yorgis, Californias ja Floridas, neist mitmed ehitatud vanadesse erilise ajalooga hoonetesse.