24. märtsist 2018 hakkab Qantas lendama Londonist Lääne-Austraaliasse vahemaandumist tegemata, kasutades oma uut Boeing 787 Dreamlinerit. 17tunnise lennu hinnad algavad edasi-tagasi pileti korral umbes 1230 eurost.

Uudiseid on ka Austraalia idakaldalt, kus Austraalia Föderaalvalitsus on uue lennuvälja ehitamisega ning projekti kuludega nõustunud. Vaidlused Badgery Creeki eeslinna piirkonda planeeritava lennujaama teemadel on kestnud juba alates 2014. aastast.

Singapuris avati šokolaadiaed

Singapurile kuuluval Sentosa saarel asuva Universal Studiose meelelahutuspargi uusim pop-up atraktsioon on interaktiivne Chocolate Garden, mis tõotab kujuneda turismimagnetiks, meelitades ligi peamiselt lastega reisivaid peresid. Külastajad saavad šokolaadiparadiisis oma vahukomme kasta eri maitsega šokolaadipurskkaevudesse, ekselda pulgakommimetsas ja dekoreerida üleelusuurusi lutsukomme Lollipop Landis. Kiirustage, seltsimehed šokohoolikud: atraktsioon jääb avatuks vaid 28. maini.

Taj Mahal valmistub iluduskuuriks

Maailmaimede nimekirja kuuluv India armastusetempel Taj Mahal on aasta teises pooles mudaravil, mille eesmärk on vabastada 17. sajandi hoone saastast ja marmorisse imbunud putukasitast. Et räpp 17. sajandil ehitatud hoonelt maha saada, peavad restauraatorid peahoone spetsiaalse, absorbeeriva puhastussaviga kokku mätsima ning seejärel selle destilleeritud veega maha nühkima. Renovatsioon pidi algama juba läinud kuul, kuid lükati edasi aasta teise poolde, sest palavatel suvekuudel kuivab mudamask liiga kiiresti.

Euroopa Kohus: lennuliiklust häirivat linnuliiklust ei kompenseerita

Euroopa Kohtu poolt Brüsselis langetatud otsuse kohaselt ei anna linnuparvede poolt tekitatud lendude hilinemine reisijatele õigust valuraha saada, sest nagu ka lumetormide ja muude ilmastikutingimustega on tegemist loodusliku asjaoluga, mis ei allu lennufirma kontrollile. Kohus langetas otsuse, olles vaadanud läbi hulga hiljuti laekunud kompensatsioonitaotlusi ja nn birdstrike-hagisid, mis käsitlesid lindudega kokkupõrkamise (või selle ohu) tõttu hilinenud ja äramuudetud reise.

Lennuki kokkupõrkel lindudega võivad olla tehniliselt riskantsed tagajärjed. Kui hilinemine toimub tõestatult lennufirma süül, ulatub (sõltuvalt reisi pikkusest) vähemalt 2–4 tundi hilinenud lennu eest makstav valuraha sadadesse eurodesse.

Secrets Cap Cana – hotell ainult täiskasvanutele

Dominikaani Vabariigis hiljuti uksed avanud 457toaline Secrets Cap Cana Resort & Spa lapsi ei salli – hotell on broneeritav vaid täiskasvanud puhkajatele! Hotelli haldab AMResorts grupp ja Secrets, kuhu investeeriti 160 miljonit dollarit, on arvult viieteistkümnes gruppi kuuluv majutuskoht. Hotellis on seitse restorani, kuus baari, ööklubi ja rohkesti ujumisbasseine. Hotelli avamisel Punta Canas osales ning lõikas lindi pidulikult läbi Dominikaani president Danilo Medina.

Reisidiilid

DELTA:

edasi-tagasi lennud koostöös KLMiga Kiievist Bostonisse alates 268 € septembrikuus ja Stockholmist Denverisse alates 299 € septembrist märtsini momondo.de

ROSSIYA:

ühe suuna lennud Moskvast Phuketisse alates 51 € 11. mail (veidi kallimalt 18. mail).