Šotimaa ajalehe The Herald uuringud näitavad, et Briti pealinnast Šoti mägismaale saab tänapäeval odavamalt lennuki kui rongiga. Leht võrdles nädalalõpureiside hindu aprillis, mais ja juunis. Mõningatel juhtudel osutus lennureis kuni kuuskümmend protsenti soodsamaks. Konkurents Suurbritannia siselendudel on kõvasti kasvanud – eriti nüüd, kui Virgin Heathrow’st Aberdeeni ja Edinburghi lende alustas. Seni võimutses sellel marsruudil British Airways.


Norwegiani kahjum on kahanemas

Paljudele eestlastele töökohaks olev Norra odavlennufirma Norwegian (Air Shuttle) kauples selle aasta esimeses kvartalis märksa väiksema kahjumiga kui mullu. Firma peakorteris Oslos täheldati kvartalikokkuvõtet tehes, et kui läinud aasta samal perioodil oldi 285,5 miljoni Norra krooniga (37,8 mln eurot) miinuses, oli tänavu esimese kolme kuu kahjum 15,5 miljonit eurot.


Sügis toob õhusilla Stockholmist Dubaisse

4. septembril 2013 alustab lennufirma Emirates lende Stockholm-Arlandast Dubaisse: liinile pannakse Boeing 777-300ER, kus on 304 turistiklassi kohta, 42 istet äriklassis ja 8 sviiti luksuslikus esimeses. Lennud väljuvad Dubaist varahommikul, saabudes Rootsi keskpäevaks. Pärastlõunal lennatakse tagasi Emiraatide poole, saabumine Dubaisse on pisut enne kesköötundi, mis haakub kenasti mitmete Aasia ühendustega. Aastast 2011 lendab Emirates ka Dubai ja Kopenhaageni vahet.


Pass läks postis kaduma

Tähitud postiga passi Helsingis asuvasse saatkonda saatmine võib lõppeda ootamatu fiaskoga. “Juba ainuüksi passi jõudmine Tallinnast Helsingisse võttis aega 8 päeva,” kirjeldab hoiatavat lugu jagada otsustanu. Tai saatkond vormistas viisa ära küll ühe päevaga, kuid tagasi Tallinna ei jõudnud pass kunagi. “Saatkond väidab, et pass pandi posti tähitult, ja andis mulle selle kohta ka vastava koodi, Eesti Post kinnitab aga, et tegemist oli tavakirjaga,” kirjeldab nördinud kunde, kes plaanis Bangkokki lennata standby-piletitega ja vajas seetõttu varem väljastatud viisat. Oodatud puhkusereis jäigi lõpuks tegemata.


Tallink teeb südaöise reisi

21. augustil on laevafirma Tallink lükanud kiirpraami Star väljumise Tallinnast ebaharilikult hilisele ajale – Tallinnast suundutakse Helsingisse tavalise 22.30 asemel 1.30, kohale saabutakse kell pool neli hommikul. Laevafirma kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul on reis planeeritud hilisemale ajale “Tallinnas toimuva Robbie Williamsi kontserdi tõttu, et soomlastest kontserdikülastajad saaksid pärast üritust kenasti tagasi koju sõita”.


Aer Linguse mõistlik pagasiteenus

Reisijatel, kes varavalges Dublinist startima peavad, lubab Iiri lennufirma Aer Lingus nüüd oma pagasi juba eelmisel õhtul lennule ära registreerida. Hommikul kella 6 ja 8 vahel lahkuvatele reisidele saab kohvrid ära anda eelmisel päeval ajavahemikus 16.00 kuni 20.00. Kui reisib terve pere, võib kogu pagasi hoidlasse paigutada ka vaid üks perekonnaliige. Sama kehtib grupireiside kohta. Aer Linguse varahommikuste sihtkohtade hulka kuuluvad teiste hulgas lennud Pariisi, Londonisse, Málagasse ja Farosse.


Hotelliarve 135 000 eurot

Neliteist kuud “tasuta” Hispaania hotellis elanud Saksa abielupaar võeti kohaliku politsei poolt vahele ning neil tuleb hüvitada 135 000 euro suurune summa. Paar esitles end hotelli potentsiaalse ostjana ja veetis hotellis rahulikult aega tulevase omandi “prospekti” koostades. Valuraha suuruse määranud kohtunikku hämmastas fakt, et sakslastel Palsis (Costa Brava) asuva hotelli juhtkonda nii pikka aega lollitada õnnestus. Paaril polnud algusest peale vähimatki kavatsust ega vahendeid hotelli ära osta. Kui paari minevikust veel väärtegusid esile peaks kerkima, lisandub rahatrahvile ka vähemalt kaheaastane vabaduskaotus.


JAT ja Airberlin koostöös

Airberlin ja Serbia lennuliin JAT kavatsevad juba eelolevast suvest laskuda koodijagamisse, paigutades AB lennunumbrid JATi poolt opereeritavatele liinidele Saksamaa ning Serbia vahel. Vastutasuks paigaldab Airberlin JU koodi oma lendudele Saksamaalt Chicagosse ja New Yorki. Koodijagamist JATiga kavandab ka Ühendemiraatide Etihad, kes avab 15. juunil liini Belgradi ja Abu Dhabi vahel.