Qatar liitub oneWorldiga

Üks maailma parimaid lennuliine, Dohas peakorterit pidav Qatar, on alates 30. oktoobrist oneWorldi alliansi täieõiguslik liige. Sarnaselt teiste naftarikaste araabia maade lennukompaniidega on Qatari lennuhinnad Euroopa turul vägagi konkurentsivõimelised. Qatar lendab mitmesse haruldasemasse Aasia ja Aafrika sihtkohta, näiteks Maputosse Mosambiigis, Phnom Penhi Kambodžas, Yangoni Birmas ja – alates 28. oktoobrist – ka Clarki Filipiinidel. Tallinnale lähim Qatari poolt teenindatav lennuväli asub Stockholmis.


Tais avati Turistide Kaebustekohus

Pattayas avas uksed esimene kohtusaal, kuhu turistid tohivad oma kaebusi esitada. Peaasjalikult turismist elatuv Tai proovib sellega oma mainet parandada ja kohtuniku ette saab viia ka pisima pretensiooni kohtlemise, viperuse, teeninduse, konflikti või muu ebameeldivuse osas. Kohtud luuakse veel nelja paika, ilmselt ka Bangkoki lennujaama.


Rohkem lende Ameerikasse

Kanada ja USA lennujaamades hakkab varsti nägema ikka rohkem Põhjamaade lennukisabasid. Näiteks laieneb väikse Islandi rahvuslik lennufirma Icelandair jõuliselt Kanadasse, hakates 2014. aastast pakkuma lende Reykjavík-Keflavíkist Edmontoni ja Vaikse ookeani ääres asuvasse Vancouverisse. Neisse Alberta ja British Columbia kubermangude suurlinnadesse hakkavad lende sooritama Boeing 757 lennukid. Norrakate Norwegian tuleb kevadhooajal lagedale aga suisa seitsme uue marsruudiga Skandinaavia ja USA vahel: juba 29. novembrist alustatakse sõitmist Fort Lauderdale’i, 1. märtsist lisandub Los Angeles, 3. maist algavad lennud San Francisco lähistel asuvasse Oaklandi ja 29. mai toob marsruudi Orlandosse.