NÄDALA ANEKDOOT

Ärimehed omavahel: „Kas sa kuulsid, et sotsid ja EKRE tahavad lisaks sunddividendidele kehtestada ka orgasmimaksu?”
„Mida pekki?!”
„Ära muretse, sind see ju ei puuduta. Aga minu ajavad need sead pankrotti.”


Märt, 28, IT-mees Tallinnast:

Ostsin omale lofti. Nüüd paistab päike aknast sisse ja kütab korteri saunaks. Akende avamisest pole kasu, sest soojusvahetiga ventilatsioon võtab väljatõmmatava õhu soojuse ja kütab sellega ka sissetuleva õhu kuumaks. Lisaks on kogu aeg valge, mistõttu magada üldse ei saa. Tahaks tagasi Õismäe esimesele korrusele, kus akna ees oli puu ja magamistoas oli pime.

Mida valitsus peaks selles olukorras tegema?

Märt: Õllehinda tuleb langetada, muu ei aita.

Ivar, 35, projektijuht Kebalast:

Kolisin linnast välja, et saaks rohkem looduses olla, aga sääsed ei lase õhtul elada ja naine vingub, et miks me pidime sohu kolima. Päike kütab juba hommikul autole 40 kraadi sisse, ventilatsioon läks aga katki, sest selle hoolduse raha läks kütuse peale. Isegi auto akende avamisest pole kasu, sest suurema osa sõiduajast istun ummikus.

Mida valitsus peaks selles olukorras tegema?

Ivar: Keeraku see kuradi päike madalama temperatuuri peale või ma valin järgmine kord EKREt. Vanasti oleks ähvardanud Keskerakonna valimisega, aga nemad juba on võimul.

Annika, 41, koduperenaine Äksilt:

Kõndisin mööda külateed ringi, ilgelt palav oli, ja siis järsku vahtis mulle puuoksa pealt vastu hiigelsuur kägistajamadu. Ta tegi selliseid imelikke liigutusi, nagu tahaks mind ära süüa. Karjusin appi ja nõudsin kaitseliitlasest naabrimehelt, et ta mao maha laseks. See polnud millegipärast nõus. Ma ei julgenud pärast kolm tundi toast välja tulla, sest politsei ei saanud madu kätte.

Mida valitsus peaks selles olukorras tegema?

Annika: Kõik maod tuleb Aafrikasse tagasi saata ning piiri tuleb Vahemerel korralikult valvata, et maod sisse ei pääseks. Madusid sisse toovad maolaevad tuleb Vahemerel põhja lasta või vähemalt viia tagasi Liibüasse ja mitte tuua madusid Itaaliasse, kust need saavad Eestisse roomata.

Marta, 36, müüja Viljandist:

Kõik kohad on mingeid töllerdavaid Tallinna hipstereid täis, kes joovad mingeid imelikke õllesid, silitavad oma habemeid ja käivad ringi nende õudsete lühkaritega. Normaalsed Viljandi inimesed ei saa kusagil isegi pudelit Originaali juua, sest Tallinna hipsterid istuvad iga pingi peal. Ma ei jõua oktoobrit ära oodata, siis kaob see imelik rahvas siit ära ja kohalikud saavad jälle paremad pargipingid endale.

Mida valitsus peaks selles olukorras tegema?

Marta: Piirikontroll tuleks taastada. Eelistatavalt kusagil Imaverest põhja pool, mul on Imavere kandis suvila, seal tahaks rahulikult käia, kaugemale mul asja pole.