Nädala anekdoot

Toomas Tõniste näeb prügikastist pudeleid korjavat asotsiaali ning küsib: „Kas sa jood, kas suitsetad?“

„Ei joo ega suitseta.“

„Lähme kohe Ossinovski juurde. Ma tahan talle näidata, milliseks muutub inimene, kes ei joo ega suitseta.“

Kalevipoeg on Eesti rahva mütoloogiline kangelane. Kalevipoja vanemad olid Kalev ja Linda. Kui Kalev suri, tekkis Linda valatud pisaratest Ülemiste järv. Ülemistest võetud Tallinna kraanivett tuleb seega pidada pühitsetud veeks.

Kui Kalevipoeg oli suuremaks kasvanud, ujus ta Soome. On keelatud väita, et Soomes tegeles ta küproki panemise, välikäimlate ehitamise ja muu haltuuraga. Soomes kohtas Kalevipoeg hoopis Saarepiigat, kellega tal oli seksuaalvahekord, mis toimus Saarepiiga nõusolekul ja valmistas Saarepiigale suurt rahuldust. Kalevipoja ja Saarepiiga seksuaalvahekorra kohta valeväidete esitamise eest saab karistada rahatrahvi või kuni aastase vangistusega.

Seejärel sai Kalevipoeg Soome sepalt oma isa mõõga, millega lõi kohe sepa pojal pea maha. Kalevipoeg polnud selle teo ajal purjus, ainult natuke võtnud ning see oli Soome sepa pojale paras, sest ta oligi tegelikult üks korralik jobu. Puhtast pahatahtlikkusest sõnus Soome sepp aga Kalevipoja mõõka.

Kalevipoeg sõitis tagasi Eestisse, sai kuningaks ja pidas maha mitu võitlust inimõiguslaste, eurokraatide ja sotsiaalse õigluse sõdalastega, tulles neist kõigist edukalt välja.

Seejärel soovis Kalevipoeg minna ümbermaailmareisile. Ta laskis valmistada laeva nimega Lennuk ning käis neegrite ja moslemite maadel, kus ta nägi oma silmaga nende maade viletsust ja sealsete elanike salakavalust. Naastes neegrite ja moslemite maadelt oli Kalevi­poeg täis veendumust, et Eesti ja neegrite ja moslemite maade vahele tuleb ehitada müür, mille neegrid ja moslemid kinni maksavad.

Peale kodumaale naasmist sõdis Kalevipoeg jälle maale tunginud vaenlastega ja sukeldus seejärel maa alla põrgusse. Põrguteel tuli talle ette palju takistusi, millest ta sai mööda, öeldes võlusõna „rahvuslus“. Seejärel saatis Juncker talle vastu üha uusi väesalku, aga Kalevipoeg sai neist kõigist jagu. Lõpuks võitles ta põrgu põhjas Junckeri endaga ja aheldas ta kaljuseina külge. Ise rändas ta eurorahadega tagasi Eestisse.

Aja jooksul Kalevipoeg vananes ja hakkas uskuma jutte sallivusest ja avatusest, mistõttu astus ta Kääpa jõkke, kus tema enda mõõk tal jalad maha lõi, ja ta suri.