Ja nagu saatuse kingitusena on selline mees meil olemas — värske kaitseminister Urmas Reinsalu!

Ta on oma kartmatust demonstreerinud kogu rahva silme ees supermodelliga patseerides. Tulevikku ettenägeva mõtlemise kasuks aga räägib Tallinna volikogu liikmete arvu tõstmine sama suureks, kui see on Pekingi volikogus. Just sellise tõusva tähe järele janunebki Ida-Virumaa hall taevas.

Kaitseministeeriumi uus asukoht on õnneks lausa varnast võtta. Kummardusena Reinsalu eelkäijale sobib selleks nagu tankirusikas silmaauku kuulus Grenaderi mägi, Mart Laari lemmikpaik. Maadevahetuseks Sakala tänava krundiga võiks abi paluda igihaljalt Villu Reiljanilt.

Vastavalt asukoha legendaarsusele tuleks uue hoone projekt lahendada eriti atraktiivsena, näiteks kassinahkadega vooderdatud betoonpunkrina, kohe peaks alustama ka jõulise rahakogumisega.

Kogu maailma imetluse objektiks olevad sotsiaaltöötajate elektriautod võiks kui eriti seksikad seiklusvahendid kõva raha eest maha parseldada edevale Brunei sultanile, kellel on küll 20 Ferrarit, kuid mitte ühtki elektriautot.

Mistõttu võib kindel olla, et ta meie sööda alla neelab. Eriti kui müügitehing usaldada Anu Saagimile, kes sikutaks pisikese sultani lipsupidi basseini. Nagu see kunagi juhtus Heimar Lenkiga. Misjärel ostaks sultan ära kõik, mida pr Saagim pakub.

Suureks abiks oleks ka ETV “Jõulutunnel”, mida sel korral võiks “Jõulubunkeriks” nimetada. Telekas nädala jagu saksa marsside mürtsutamist lööks rahakotirauad pärani kõigil üle kaheksakümnestel eesti meestel.

Kuid kasutamata reserve vedeleb mujalgi. Nii võiks kaitseministeerium ehitada endale taastuvenergial töötava katlamaja, mille toetustasu lisada energiatarbijate arvele. Kuna ükski Eesti elanik ei suuda enam järge pidada, milline hind ja kui palju jälle tõuseb, siis kaob viis lisasenti kilovatt-tunni eest üldisse hinnatõusu sama märkamatult kui sääsesitt Soome lahte. Ja keegi ei saa arugi, mis juhtunud on. Väike samm Eesti tarbijale, suur Eesti riigile.