Tagantjärele, kaine peaga asjale vaadates on tõesti häbi, kohutavalt piinlik on. Aga mis puutub vabariiki, siis soodsa reetmisvõimaluse magasin omal ajal tõesti maha, hea tükk raha läks kaduma. Ma ei andesta seda endale mitte kunagi, reform tõmbas mütsi pähe ja püksid rebadele, nagu poisikesel. Kas selline asi siis ei aja jooma?

Aga raha? Raha te ju ometi küsisite?

Kui ei ole, tuleb küsida, see on ju loomulik. Kas ma pean siis tööle minema või? Minu arvates ei peaks täiskasvanud mehed tööd tegema, see on alandav. Küsisin Boroditšilt seitse euri laenuks. On see siis kuritegu? Kui oligarhid mulle õlut ostavad, siis on jälle kisa lahti. Ometi on õlu tervislik, mineraalained on sees, vitamiinid on sees, globaliseerumine edeneb, kui jood Venemaal valmistatud soomerootsi õlut. Vene õlu on kõik Hartvalli oma. Baltika on Hartvall, kõik on Hartvall.

Kõik on ju lindi peal, kapo ise ütles, milleks keerutada?

Esiteks need lindid on jama, teiseks kapo oli samuti maani täis, kapo agendid olid mälukas, kogu seltskond oli täiesti sodi ja mikrofonid täis oksendatud. Need pole lindid, vaid abordi jäänused.

Mis siis lintidel viga on, kõik on kuulda, niipalju sulas, niipalju ülekandega…

Pole seal midagi kuulda, mingi krabin ja krooksumine ainult. Toon konkreetse näite: seda, kuidas Boroditš laual mõõkade tantsu tantsis, salatikahvel hambus ja ise samas luust ja lihast läbilõikavalt kriiskas, seda ei ole kuulda. Ometi oli kindlalt kahe kilomeetri raadiuses kuulda. Miks nad siis muidu plaksutasid ja miilitsa kutsusid? Kogu oblast. Sellised need lindid on, kõik tahaksid näha, kuidas Boroditš alasti kükktantsu vihub, aga lindid vaikivad. Kuidas teie seda seletate?

Meie väljaande huvi moodsa koreograafia vastu on minimaalne…

See pole koreograafia vaid pornograafia. Võiks ikka huvitada.

Räägime parem rahast.

Pole millestki rääkida.

Ära keeruta, kas kiriku jaoks küsisid raha?

Mingu kuradile oma kirikuga, vihkan Jeesust ja neitsi Maarjat ja seda Moosest. Kerjaku ise kui tahavad. Miks ma peaks pedofiilidest pappidele raha manguma? Nii loll ma ei ole. Muidugi olime täis, aga mitte nii täis. Muide, tiblade agendid võtavad tablette ja ei jäägi päriselt purju.

Aga kui te ei küsinud, miks see vant siis pakkus teile pool milli sulas ja milli ülekandega. Eurodes käis arvestus.

See oli nali, vene huumor. Tiblad on ikka koomikud küll, eriti pärast teist kasti õlut.

Kuidas nali, see ei aja ju naerma?

See oli puänt, nali oli enne. Just sellepärast mulle meeldibki lihtsate vene raudteelastega juua. Neil on avar hing. Lintidest on muidugi kõik huumor välja lõigatud, et jääks ärikohtumise mulje. Tegelikult sai väga palju nalja.

Rääkige siis ära, kuidas siis tegelikult oli.

Algas nagu ikka, kõigepealt tegi Jakunin nalja minu nina ja oimulokkide kohta, siis minu väikese armsa Boroditši tagumiku kohta, siis küsis: Edgar, tahad ma nikun su ema? Ha-ha-ha. Selline avar hing, oh kuidas me naersime, jõime veel kaks kasti ja nii kuni hommikul üheksani.

Mis te ema küsimusele vastasite?

Et ärge tehke endale tüli, teie kõrgeausus.

Ja mis Jakunin selle peale ütles?

Kohe ei öelnud midagi, sest Bushujevil hakkas katus sõitma ja ta üritas vaiba alla varjuda, hoidsime lauda kinni, et pudelid maha ei kukuks. Ent ma ei mõista teda hukka, antifašisti kohta joob ta mõõdukalt. Täiesti mõõdukalt.

Ärme kaldume rahateemast kõrvale, kuidas need poolteist milli ikkagi jutuks tulid?

Võis olla nii võis olla naa. Väga väsitav õhtu oli. Kindel oli see, et Borotitš väljus kontrolli alt ja tuli panna käeraudadega duširuumi torude külge kinni. Sellises olekus ei saanud teda sularahaautomaadi kallale lasta. Kuidas ta siis tuleb sealt, üleni verine, värisev, kombinee väel, rahapakkidega, mikri juhtmed taga lohisemas, see ei ole ilus. Aga pappi on ometi vaja.

Ja siis pakkus Jakunin poolteist milli?

Minu arvates pakkus Jakunin raha Bushujevile, kes on, nagu me kõik väga hästi teame, vaene nagu rott. Tahtis inimest aidata, ma oleks ise andnud, aga Deniss vedas alt, eksis konspiratiivkorterisse ära, keegi ei tea kuidas ta käerauad lahti sai. Koristaja leidis ta hiljem muidugi üles, oli kapi taha kukkunud.

Kellele siis, kas Keskerakonnale, kirikule või kehvik Bushujevile?

Alguses tundus mulle ka, et Jakunin pakub mulle emakese eest poolteist milli. Aga siis hakkas mingi papp kiunuma, et milleks emakese eest, et neil on koguduses tuhat hoora, anna parem mulle kiriku ehituseks. Jeesuse nimel anna mulle poolteist milli ja sul ei pea ei selles ega teises ilmas naistest puudust oleme. Just nii ütleski. Jakunin noogutas, aga seda lindi pealt ei kuule.

Nii et siis ikkagi kirikule, mitte teie parteile emakese eest?

Täpselt ei mäleta, kõik rääkisid korraga. Kuulasin ise ka linte, poolteist milli kuluks ära, igasugu asju on vaja osta, valimisreklaami ka teha ja paarile lollile võlgu maksta. Aga siis käis hele laks ja papp vaikis poolelt sõnast ning Bushujev hakkas raha endale nuiama. Oled sõber või ei ole? Milleks meile need eided, just saime tripperi välja ravitud. Jakunin noogutas taas mõistvalt. Pea käis mitu korda kolksti vastu lauda, seda on lindilt kuulda küll.

Ärge keerutage.

Mida siin keerutada, kõik olid täis, mis sest joodikute lämisemisest arutada. Juba kiriku ehitamise teema ise räägib selget keelt sellest, et jutt polnud tõsiselt mõeldud.

Aga kuidas te siis pappi saate?

Palvetame Boroditšiga kolm korda päevas – äkki jumal annab!

Lugu on avaldatud ajalehe "KesKus" loal.