Sotside jutt erakorralistest valimistest ajab meid tigedaks, sest sotsid on väga igavad inimesed, koomilist potentsiaali on vaid Marianne Mikkol. Keskerakonna ridades on Priit Toobal küll stabiilselt kõrgel tasemel naljamees, aga kõik ülejäänud on täiesti alla käinud. Kunagi tehti aga just Keskerakonnas Eesti kõige paremat huumorit, mäletate näiteks seda, kui Edgar Savisaar teatas, et Kremli raha on vaja kiriku ehitamiseks?

Eesti valijad on tellinud Reformierakonnalt ja nende lavaabilistelt IRList neli aastat kestva komöödia ja peavad selle ka täispikkuses saama! Kujutage ette olukorda, kus te olete ostnud kinopileti, et vaadata mõnda  head komöödiat –  näiteks mõnda osa “Politseiakadeemia” klassikalisest sarjast –, aga keset filmi tulevad saali Sven Mikser ja Marju Lauristin, panevad filmi kinni ja hakkavad midagi sotsiaalsest sidususest patrama! Ei, seda ei taha ükski õige eesti inimene.

Peaminister Andrus Ansip on Eesti üks andekamaid koomikuid ning seetõttu kuulub talle Kranaadi täielik toetus. Me küll mõistame, et keegi pole igavene, aga me siiski loodame, et Ansipi talent ei lähe Eesti rahvale kaotsi ka pärast tema lahkumist peaministri kohalt. Me loodame, et pärast riigikogus ja valitsuse pressikonverentsil esinemisvõimaluste kadumist leiab Ansip endale uue väljundi näiteks Eesti tõusval stand-up naljameeste püünel.

Kas me võiks aga paluda, et Ansipi asemele saaks see mees, kes lausus, et sai raha erakonnale annetamiseks ämmalt, kes sai selle omakorda suvila müügist? Selle noorpoliitiku ütlus kinnitab, et Reformierakond on tuleviku partei ning naljamehi on seal ka järgmises põlvkonnas. See mees, kes hoidis 180 000 krooni sularahas kodus, sest kavatses osta maad, võiks aga olla rahandusministri tubli järeltulija.

Meie erilised tervitused lähevad Kristen Michalile. Kui selgus, et justiitsministriks saab akadeemia Nord vilistlane, teadsime me kohe, et nalja hakkab saama. Saigi. Kõik ülejäänud peasekretärid suutsid sularaha õigete inimeste kätte anda, aga tema sokutas selle Meikarile. Kui Ansipit on naljakas kuulata, siis Michalit on naljakas vaadata.

Kranaat usub Reformierakonda!