Moonika!

Mul tuli seoses rahvarinde 25. aastapäeva tähistamisega veel rida mõtteid pähe. Jaga palun inimestele käsud kätte ja proovime selle kõik teoks teha.

1. Kas mõnda Nõukogude armee sõjaväeosa saaks Tallinna tekitada, et siis sellega võitlust pidada? Äkki tooks Pihkva dessantdiviisi selleks puhuks ajutiselt pealinna?

2. Otsiks Gorbatšovi üles ja tooks Eestisse. Ta saaks siis kiita, kui hästi me siin Lätis arenenud oleme, ning seejärel teeks Toompeal etenduse, kus me kõik hakkame vana head ülemnõukogu kehastama ja Gorbatšov peab meile kompartei peasekretärina kõne perestroika tähtsusest. Arnold istub puldis, saalis on kolhoosnikud ja töömehed.

3. Kas Karl Vaino on ikka veel elus? Otsi ta üles, toome Tallinna ja laseme tal praeguses välisministeeriumi majas natuke istuda, seejärel viime ETVsse, kus uurime tema mõtteid perestroika tähtsusest. Seejärel ütleks ma talle mõned krõbedamad sõnad ja saadaks vanakese Moskvasse tagasi.

4. Ansipil polnud perestroika ajal mingit rolli, mistõttu ta peaks Tartusse tagasi minema, kui tal vähegi sündsustunnet on. Moonika, ma nõuan, et sa koristaksid Ansipi Tallinnast ära ja kupataksid ta kogu aastaks Tartusse, kus ta võib kohalike maameestega jahmerdada ja oma koertega mängida!

5. Kas me mõned internatsid suudame leida, kes vaenlast mängiksid? Mul siin kõrvalt Kadri ütleb, et me oleme nad kõik Keskerakonda võtnud ja paljud töötavad Tallinna linnas.Hmm, unusta see mõte.

6. Nõukogudeaegset atmosfääri tuleks paremini taastada, et inimestel oleks teada, millest nad pääsesid. Äkki paneks mõned Lenini kujud linna peale üles? Riietaks mupo töötajad miilitsateks? Venemaalt saaks üsna odavalt neid politsei praakvorme, kuhu kirjutati kogemata ПИДР.

7. Tuleks tuua selgemaid paralleele Nõukogude Liidu ja praeguse Ansipi režiimi vahel. Kui rahvarinne oli perestroika toetuseks, siis kas äkki luua uus rahvarinne Ansipi vastu? Korraldada laulupidu, et laulda ansipivastaseid laule? Kadri siin kõrvalt ütleb, et me elame Eestis ja siin on üks tubli laulupidu lahendus kõigile probleemidele. Moonika, pane Tallinna lauluväljak kinni!

8. Erinevalt tänasest oli ajakirjandusel tol ajal positiivne roll mängida. Olen veendunud, et selle oluliseks põhjuseks oli, et Postimehe toimetus asus veel Tartus ja nimi oli sellel lehel Edasi. Moonika, asu Postimehega läbirääkimistesse, et nad koliksid Tartusse tagasi ja ilmuksid aasta lõpuni Edasi nime all. Ja ütle Postimehele, et nad võivad oma armastatud Ansipi sinna Tartusse kaasa võtta.

9. Teeks äkki rahvaküsitluse, kas lahkuda Euroopa Liidust või mitte? Osaleda saavad ainult Tallinna elanikud, valideerimine ühiskaardiga.

Sinu Edgar